Blog
0   6

Efter Corona - hvad så?

Abonner på nyt om eTwinning i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvordan kan vi bruge vores nyerhvervede færdigheder med online aktiviteter, når vi er tilbage i skolen?

I skrivende stund har Danmark nærmest været lukket ned i 3 uger. Som undervisere, er vi efterhånden blevet ret gode til at bruge forskellige digitale værktøjer, for at kunne varetage vores arbejde.

Jeg synes, vi med rette, kan klappe os selv på skuldrene.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg tænker også, at når alt det her er overstået, så må vi stadig kunne få glæde af vores nyerhvervede viden. Selv når vi møder vores egne elever igen, kan vi sagtens udvide klasseværelset og invitere andre ind.

eTwinning kan også bruges i en Corona-tid

Et oplagt emne (måske kan man allerede begynde nu) vil være. ”Hvordan klarer eleverne andre steder i Danmark og Europa denne situation?” Vi er efterhånden blevet fortrolig med videomøder, chat fora og andet online, så det ligger lige til højrebenet.

De fleste hjemsendte lærere rundt om i Europa og Verden forsøger, som her, at lave online undervisning, men er naturligvis mange steder ramt af tekniske udfordringer hjemme hos eleverne.

Lærerne har virkelig bevist, vi er omstillingsparate

Nogle steder, hvor det ikke er muligt at lave undervisning, sætter man lærerne til helt andre opgaver. Et af mine internationale kontakter fortalte bl.a., at han (i Indien) er blevet sendt ud for at hjælpe politiet ved en vejspærring. 

Danske elever og danske lærere er heldige i denne situation. Vi har udstyr og kapacitet til at udføre noget, der ligner en nogenlunde almindelig undervisning.

Lad os tage vores nyerhvervede teknologiske viden med over på den anden side af krisen og få gang i nogle fantastiske projekter. Nu er det vist kun fantasien, der sætter grænser.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ