Debat
8   39

Niels Egelund: Jeg har taget fuldstændig fejl med hensyn til PISA og vores skoler

Et af mest kritiske røster i dansk skoledebat er manden bag PISA-undersøgelserne, professor Niels Egelund. Han indrømmer nu, at han har været alt for kritisk overfor danske skoler og deres lærere og elever. Læs med her, hvor Egelund forklarer, hvad der er gået galt. Han forklarer også hvordan, han vil gøre skaden god igen.

Egelund: Jeg har gjort enorm skade

Niels Egelund sidder på sit kontor på Danmarks Pædagogiske Universitet i København. Han er helt bleg og øjnene flakker. Det velkendte ansigt er lagt i meget bekymrede folder. ”Det irriterer mig grænseløst som fagmand, at jeg har gjort så stor skade på danske skolers omdømme,” forklarer han. Og fortsætter: ”Hele befolkningen har jo troet på mit sludder og svagt dokumenterede, negative møgfald.

Artiklen fortsætter under banneret

Kun en kilde - PISA

I alle disse år har jeg udelukkende haft en eneste kilde til alle mine tilsvininger, nemlig PISA-undersøgelserne. Og det er blevet tydeligt for mig, at PISA slet ikke tegner et reelt billede af alt det fremragende arbejde, der foregår ude på skolerne. Man skal bruge mange flere kilder for at få den fulde forståelse af skolernes niveau.”

Niels Egelund vil gøre det godt igen

Han ser ud af vinduet og siger så: ”Jeg har tænkt længe over, hvordan jeg kan gøre det godt igen. Der har været mange søvnløse nætter. Men så gik det op for mig, at jeg må ud til lærerne, skolepædagogerne og forældrene og forklare mig.”

Niels Egelunds ansigt får farve, og han ser pludselig frisk og motiveret ud. Han fortsætter: ”Jeg er blevet ansat hos skolekonsulenterne fra Verdens bedste danske skole. De bruger langt mere af den tilgængelige forskning samt både læreres, pædagogers, skolelederes, elevers og forældres vidnesbyrd. De gutter vil skolerne det bedste. Og jeg er blevet omvendt til at tro, at reel anerkendelse og fakta med flere kilder er den rigtige vej frem. Jeg er meget taknemmelig for den chance, jeg har fået,” slutter Niels Egelund.

Ny bog og turné på vej

Casper Rongsted og Kasper Myding fra firmaet Verdens Bedste Danske Skoler fortæller, at de er glade for at have hjulpet Niels Egelund til nye erkendelser. Casper fortæller: ”Vi tager imod Niels med åbne arme, og vi starter en turné til september, hvor vi rejser rundt til samtlige landets kommuner. Her vil vi sammen med Niels Egelund lancere en fælles ny bog og et foredrag, der hedder: Danske skoler præsterer i verdensklasse. Det er faktisk Niels, der fandt på titlen. Vi glæder os meget til det, slutter Casper Rongsted verdensbedstedanskeskole.dk 

Foto af Kim Bach, Flickr

 

MVH Casper Rongsted


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ