Blog
0   3

Kortprosa

Abonner på nyt om Creative Writing i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Skriv om et sted

I denne skriveøvelse skal eleven skrive om et sted. Et sted kan være et fysisk sted på kroppen, mentalt, i verden eller metaforisk som en talemåde.

Eksempeltekster

31.3.2020

Jeg gemmer dig det sted, der er mest mørke.

Artiklen fortsætter under banneret

Fra Corona kortprosa dagbog 2

Græsslåmaskine

Naboens mand har købt en ny, elektrisk græsslåmaskine for at glæde hende og smidt den gamle ud. Men hun vil bare have den gamle og får en ny gammel brugt. Græsslåmaskinen giver haven funktion af sted. En græsslåmaskine er for en have, det samme som en støvsuger er for et hjem. Første gang var lidt ligesom at hoppe op på en ny cykel. I stedet for gear indstiller jeg højden på græs. Duften af nyslået. Følelsen af at kunne trimme en have, når man ikke kan have styr på sit hår.

Fra Kolonihave

Knæhase

Når man har prøvet at få et myggestik i knæhasen, finder man ud af, hvor kilden man kan være der, når nogen prøver at klø én. Det er faktisk et undervurderet sted, en hemmelig, erogen zone, man kan opdage sent i livet.

Fra Kolonihave

Loft

Parasollen giver oplevelsen af loft som et nyt rum i rummet, ellers er det himlen, der er loftet i en have. Og selvom der kan være højt til loftet, kan der være smalle steder som i den passage mellem to haver, for hvem skal klippe hækken? Det er der ikke noget loft på.

Fra Kolonihave

Lad eleven skrive om et sted. Max 10 linjer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.665 andre er allerede tilmeldt