Debat

Hvad venter vi på Pernille?

Hvorfor er mundlig eksamen for 9. Ikke aflyst endnu?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er noget jeg ikke forstår. Der er lærere der lige nu sidder og forbereder lodtrækninger til næste uge, og håber "Lille Peter" selv kan læse sidste emne i naturfag op gennem minuddannelse. Helt uden forsøg selvfølgelig! For det ville kræve en skole og en lærer. Og hvorfor?

Der tales om muligvis at åbne Danmark langsomt efter påske, men på hvilket grundlag? Der er lige nu lidt under 3000, der officielt har haft corona-virus. Et tal der med garanti Er langt højere i virkeligheden.

Man regnede fra start med at ca. 400.000 til en halv million blev smittet inden for tre måneder, hvis man intet gjorde. Der er blevet gjort meget, og nu vil man snart åbne lidt. Den nemmeste måde at sprede smitten på er da ved at lade børnene mødes på skolerne! Dvs. Så er vi tilbage til at op mod en kvart million kan smittes inden for et par måneder. Rammer det jævnt i befolkningen, er det ca. 2000 lærere. Altså flere hundrede der er i udskolingen og har eksamener. (Gang selv med 25 for at få antallet af prøver der rammes) Og hvem ved hvor mange elever, der så også er syge samtidig.  De tal bliver jo nok også endnu højere når det er skolen smitten rammer. Når vi kan se at  det jo også rammer geografisk skævt, så ved jeg ikke lige hvad vi venter på? Der vil  komme lærere, der med to til tre ugers fravær enten ikke forbereder, er forberedt eller overhovedet er der til eksamen. Hvor mange sygeeksamener er det lige vi skal have i august??  Jeg ved godt at ovenstående er gæt, men dog ud fra tal.  Jeg kan ikke se hvorfor man skulle tage chancen(?) Slet ikke når man blot kan give eleverne deres årskarakterer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg savner en klar udmelding. Jeg er træt af at det fastholdes at alt kan køre som det plejer, når alle kan se at det ikke kommer til at ske. I dette tilfælde er intet nyt IKKE godt nyt. Og vi har allerede haft en rød regering der lovede at "der kommer en god løsning i morgen". Jeg har ikke behov for en mere.

Sig nu noget konkret Pernille.