Debat
0   192

Pensionister, der blev solgt

Som det vil være nogle bekendt, lykkedes det at få et forslag til ændring af pensionsloven igennem. Desværre gælder lovforslaget kun en del af de førtidspensionerede tjenestemænd, der blev frataget U67-tillægget ved finanslovens vedtagelse i 1999. Tillægget, der er på cirka 38.000 kroner om året, bevares til det 67. år for de tjenestemænd, der:

er fratrådt på grund af svagelighed

Artiklen fortsætter under banneret

er fratrådt den 1. juli 1999 eller tidligere

har fået tilkendt social førtidspension før denne dato

fylder 65 år i perioden 1. juli 2004 30. juni 2006.

Det er punkt fire, der er problemet. Det vil vi kræve fjernet, da det forringer vilkårene for den svageste gruppe, nemlig de pensionister, der har været førtidspensionister i længst tid og derfor har den laveste pension disse pensionister bliver 65 år efter den 30. juni 2006.

Statspensionisternes Centralforening har lovet at genoptage sagen ved overenskomstforhandlingerne i 2005, altså lige før stopdatoen træder i kraft.

Ernst Kristiansen fra Postbudenes Forbund har kæmpet og kæmper stadig en sej kamp for at få ændret stopdatoen, hvorimod lærerne ikke har været særlig synlige. Jeg vil hermed opfordre kolleger, som ikke opfylder kravene, til at vise, at de er utilfredse med, at man tilsyneladende »solg­te« dem, da man vedtog lovændringen.

I skal ikke tro, at det bare går glat igennem ved forhandlingerne i 2005, finansministeren viser ringe forståelse for problemet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ