Debat
0   183

Trafikundersøgelse - bevar os vel

Folkeskolen nummer 14 fortæller om en undersøgelse af farlige skoleveje i Odense Kommune. Park- og Vejafdelingen er sat på den konkrete opgave.

Samtlige 3.-, 6.- og 9.-klasser blev bedt om på nettet at angive transportmiddel til skole samt vise, hvor de følte sig utrygge i trafikken og hvorfor. Det lyder alt sammen meget godt, og vi sympatiserer naturligvis med undersøgelsens hensigt. Men vi er noget fortørnede over det bagvedliggende skrivebordsarbejde, der synes blottet for enhver indsigt i vores arbejdsforhold:

Artiklen fortsætter under banneret

Af henvendelsen til skolen fremgik det, at vi med meget kort varsel forventedes at bruge en del tid på undersøgelsen. Vi planlægger vores arbejde et år i forvejen.

Det fremgik, at især de yngre elever skulle hjælpes igennem hele undersøgelsen, hvorfor man anbefalede at sætte et mindre antal elever i gang ad gangen. Det kræver en del computere til rådighed vi har lang reservationstid på skolens computere. Vi har heller ikke lige mulighed for at gå fra undervisningen med en lille gruppe elever.

Vi læste også, at det er hensigten at foretage en sådan undersøgelse hvert fjerde år. Hører den slags undersøgelser ikke snarere hjemme i forældreregi end i skoleregi?

Vi gjorde kommunen opmærksom på forholdene, og vi opfattede det som mangel på respekt for vores arbejde, at man forventede vores deltagelse i en sådan undersøgelse under disse vilkår.

I Vejafdelingen svarede de respektløst, synes vi at de ikke ville forholde sig til lærernes arbejdssituation. Alligevel tillod de sig at sende en rykker, da de ikke modtog de forventede besvarelser fra vores klasser. Desuden fremgår det, at vi er den eneste skole, der har gjort indvendinger. Vi er imidlertid bekendt med, at mange af vores odenseanske kolleger har samme opfattelse som os om end nogle af dem pligtskyldigt har brugt tid på at gennemføre undersøgelsen. Det tydeliggør for os, at det er vigtigt, at vi alle siger fra over for de mange ting, vi i skolen også skal tage os af, og vilkårene det foregår under.

Forkortet af redaktionen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ