Debat

Trafikundersøgelse - bevar os vel

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolen nummer 14 fortæller om en undersøgelse af farlige skoleveje i Odense Kommune. Park- og Vejafdelingen er sat på den konkrete opgave.

Samtlige 3.-, 6.- og 9.-klasser blev bedt om på nettet at angive transportmiddel til skole samt vise, hvor de følte sig utrygge i trafikken og hvorfor. Det lyder alt sammen meget godt, og vi sympatiserer naturligvis med undersøgelsens hensigt. Men vi er noget fortørnede over det bagvedliggende skrivebordsarbejde, der synes blottet for enhver indsigt i vores arbejdsforhold:

Af henvendelsen til skolen fremgik det, at vi med meget kort varsel forventedes at bruge en del tid på undersøgelsen. Vi planlægger vores arbejde et år i forvejen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det fremgik, at især de yngre elever skulle hjælpes igennem hele undersøgelsen, hvorfor man anbefalede at sætte et mindre antal elever i gang ad gangen. Det kræver en del computere til rådighed vi har lang reservationstid på skolens computere. Vi har heller ikke lige mulighed for at gå fra undervisningen med en lille gruppe elever.

Vi læste også, at det er hensigten at foretage en sådan undersøgelse hvert fjerde år. Hører den slags undersøgelser ikke snarere hjemme i forældreregi end i skoleregi?

Vi gjorde kommunen opmærksom på forholdene, og vi opfattede det som mangel på respekt for vores arbejde, at man forventede vores deltagelse i en sådan undersøgelse under disse vilkår.

I Vejafdelingen svarede de respektløst, synes vi at de ikke ville forholde sig til lærernes arbejdssituation. Alligevel tillod de sig at sende en rykker, da de ikke modtog de forventede besvarelser fra vores klasser. Desuden fremgår det, at vi er den eneste skole, der har gjort indvendinger. Vi er imidlertid bekendt med, at mange af vores odenseanske kolleger har samme opfattelse som os om end nogle af dem pligtskyldigt har brugt tid på at gennemføre undersøgelsen. Det tydeliggør for os, at det er vigtigt, at vi alle siger fra over for de mange ting, vi i skolen også skal tage os af, og vilkårene det foregår under.

Forkortet af redaktionen

Powered by Labrador CMS