Debat Leder
0   311

Computere for millioner

Alle elever fra 3. klasse skal have adgang til en computer. Det fremgår af regeringens forslag til finanslov for 2004. Sidste år hed den elektroniske gavepakke computere til alle fra 7. klasse, men pengene forsvandt i cyberspace undervejs i forhandlingerne, så selv om forventningens glæde angiveligt er den største, skal man måske ikke planlægge for tidligt med de nye maskiner. Dertil kommer, at det er tanken, at skolerne kun må pakke en computer fra staten ud, hvis de også får en maskine fra kommunen. Det vil med sikkerhed give nye skævheder, for der vil være skoler, der ikke får én eneste statscomputer, fordi kommunens politikere vælger at prioritere for eksempel kloakrør, ældrepleje eller skolebygninger.

Artiklen fortsætter under banneret

Og så må pengene kun bruges til maskiner ikke til lærerkurser.

En bedre klausul kunne være, at man delte bevillingen op i to tempi. Første del skulle være penge til efteruddannelse og it-arbejdspladser til lærerne. Når det var besluttet og planlagt i en kommune, skulle man så kunne frigøre penge til elev-computere. Det vil der være både pædagogik og god gulerods-politik i.

-th

Læs side 4


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks