Folkeskolens leder:

Computere for millioner

Underrubrik

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle elever fra 3. klasse skal have adgang til en computer. Det fremgår af regeringens forslag til finanslov for 2004. Sidste år hed den elektroniske gavepakke computere til alle fra 7. klasse, men pengene forsvandt i cyberspace undervejs i forhandlingerne, så selv om forventningens glæde angiveligt er den største, skal man måske ikke planlægge for tidligt med de nye maskiner. Dertil kommer, at det er tanken, at skolerne kun må pakke en computer fra staten ud, hvis de også får en maskine fra kommunen. Det vil med sikkerhed give nye skævheder, for der vil være skoler, der ikke får én eneste statscomputer, fordi kommunens politikere vælger at prioritere for eksempel kloakrør, ældrepleje eller skolebygninger.

Og så må pengene kun bruges til maskiner ikke til lærerkurser.

En bedre klausul kunne være, at man delte bevillingen op i to tempi. Første del skulle være penge til efteruddannelse og it-arbejdspladser til lærerne. Når det var besluttet og planlagt i en kommune, skulle man så kunne frigøre penge til elev-computere. Det vil der være både pædagogik og god gulerods-politik i.

-th

Læs side 4

Powered by Labrador CMS