Ditte Nimgaard

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Onsdag den 6. august 2003 døde Ditte Nim­gaard af kræft.

Ditte var ansat på Skolen på Taxvej, nu Kirkebækskolen, i Vallensbæk fra 1978 til 2001, hvor hun efter tre års kræftsygdom fratrådte sin stilling med sygepension.

Dittes tilgang til vore elever, der er de sværest handicappede i Københavns Amt, var båret af et dybt humanistisk menneskesyn. Hun forstod på forbilledlig vis at give eleverne udfordringer i undervisningen.

Ditte var en afholdt kollega, som der stod respekt om. Fagligt og pædagogisk var hun i høj grad med til at præge den pædagogiske udvikling på skolen. Hendes faglige viden sammenholdt med hendes daglige aldrig svigtende engagement i undervisningen gav afsæt for mange lødige diskussioner om skolens pædagogiske linje.

Dittes mand, John Nimgaard, er stadig vores kollega på Kirkebækskolen. Vore tanker går i denne tid til ham og deres tre drenge, Jacob, Jon og Jarl, der har lidt et ufatteligt tab.

Ditte vil i mange år fremover være en del af vores fælles bevidsthed både menneskeligt og pædagogisk. Hun var en kollega, som vi med rette kan sige berigede både elever og kolleger.

Birgitte Amdisen

skoleinspektør

Kirkebækskolen, Vallensbæk