Skoler må undvære Glyptoteket

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mellem 700 og 800 folkeskoleklasser besøger hvert år Ny Carlsberg Glyptotekets smukke udstillinger. Men i de kommende tre år vil besøg kun være muligt i yderst begrænset omfang. Årsagen er, at Glyptoteket har fået 100 millioner kroner af de to Carlsberg-fonde i jubilæumsgave.

Det stolte museum fylder 100 år i 2006, og i den forbindelse har det fået midler, som er øremærket forbedringer og fornyelser blandt andet i form af bedre adgangsforhold.

Det betyder, at lærere og elever må belave sig på, at dele af museet nødvendigvis bliver utilgængelige. Det drejer sig om Dahle­rups bygning, som lukker 1. januar 2004. Tre måneder senere lukker stue­etagen i Kampmanns bygning, og 1. juni bliver også førstesalen i Kampmanns bygning lukket. Disse dele af museet bliver først genåbnet for publikum den 28. juni 2006.

Vinterhaven og Henning Larsens bygning vil forhåbentlig kunne holdes åbne igennem hele perioden, men de begrænsede adgangsforhold gør, at der sandsynligvis vil blive tale om, at interesserede skoler skal tilmelde sig på forhånd. Læs mere på www.glyptoteket.dk