Debat

Pensionistbrøler

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolens referat fra det seneste hovedstyrelsesmøde står der, at flaget var åndeligt på halv hos mig. Det er rigtigt, at jeg synes, at det er svært med den ned­skæring, der forestår i foreningen, men det betyder ikke, at jeg er åndeligt kørt ned. Jeg er tværtimod klar til kamp for så gode forhold for fraktion 4 som muligt.

I samme referat er der et par bommerter, for der står, at pensionisterne fremover ikke skal have stemmeret til aftaleresultaterne på det statslige område. Der skulle stå det kommunale område.

Om det nye årsmøde for fraktion 4 står der, at deltagerne vil være de pensionistdelegerede. Det er upræcist. Deltagerne fore­slås at være delegerede til både DLFs kongres og til SC/Statspensionisternes Centralforenings repræsentantskab, hovedstyrelsesmedlemmet og to valgte fraktion 4-folk fra hvert amt, i alt en flok på cirka 50. Årsmødet skal være en levende del og skal naturligvis kunne udvikle sig løbende, men man kan forestille sig, at det for eksempel kan arbejde med generelle pensionsspørgsmål, DLFs pensionspolitik og finde en form for samarbejde med andre organisationer, der varetager pensionisternes interesser, herunder SC. Pensionsarbejdet på centralt plan, herunder kurser og andre pensionistydelser i DLF, vil også være naturlige emner. Samtidig kan årsmødet være et politisk bagland, som hovedstyrelse og kongres vil lytte til, og være et godt bagland for hovedstyrelsesmedlemmet og for vores ti delegerede.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Kongressen har pålagt hovedstyrelsen i samarbejde med fraktion 4 at analysere og debattere fraktionens placering i DLF herunder vores repræsentation i hovedstyrelsen og eventuelt fore­slå vedtægtsændringer. Signalerne fra kongressen var klare: Man vil beskære Københavns og fraktion 4s repræsentation, ligesom de aktives repræsentation er blevet beskåret.

Vi fra fraktion 4 har naturligvis ønsket at bevare den nuværende repræsentation, men har måttet erkende, at hovedstyrelsens væ­sentligste opgave er at arbejde for aktive medlemmer. Vi må også konstatere, at ledere og studerende hver kun har én repræsentant i hovedstyrelsen.

Jeg har taget situationen til efterretning og arbejder nu for at få det bedst mulige ud af den. Jeg kan godtage, at vi bliver beskåret med et hovedstyrelsesmedlem, når vi får et årsmøde, som kan blive et meget positivt element i DLFs pensionistarbejde.

Jeg kan tilslutte mig, at vi ikke skal have stemmeret til aftaleindgåelsen på det kommunale område, men jeg ønsker, at vi beholder den om pædagogiske forhold og om Særlig Fond, om hvilken vi må sige, at det netop er os, der har betalt til den, idet der kun blev indbetalt fra 1960 til 1984.

Jeg håber, de aktive vil kunne følge os i dette, og at de vil medgive os, at vores hovedstyrelsesmedlem skal være fuldgyldigt stemmeberettiget medlem undtagen når det gælder kommunal aftaleindgåelse.