Debat
0   157

Klaphat til KL

KL er kommet med en kraftig opfordring til kommunerne om, at Ny Løn bliver udbetalt med augustlønnen. Hatten af for det høje ambitionsniveau. Vi taler jo blot om de lønkroner, der burde have væ­ret aftale om og gerne udbetalt 1. april dette år.

KL er også kommet frem til den vurdering, at dens troværdighed som forhandlingspartner og hele lønsystemet får ridser i lakken, hvis Ny Løn ikke kommer ud over rampen det er dog et imponerende analyseapparat, man er i besiddelse af i den forening. Det er jo »kun« godt fire år siden, cirkusset med Ny Løn begyndte. Den lille kendsgerning, at der i 2002 blev udbetalt en milliard kroner for lidt af Ny Løn-puljen, det lever vi da bare med. Vi fik jo de fleste af pengene tilbage med et års forsinkelse, og er det så ikke at hænge sig i bagateller, at de blev udbetalt uden skelen til, hvem der havde fået, og hvem der ikke havde?

Artiklen fortsætter under banneret

I 2003 er der lagt fem gange så mange penge ud til Ny Løn gad vide om det bliver muligt at spille på oddset om, hvor stor en pengetank der nu skal til for at rumme den løn­stigning, KL er så venlig at opbevare for os i yderligere 12 måneder?

Der er åbenbart folk med en langt større tålmodighed end mig i Kommunale Tjenestemænd og Overenskomst­ansatte. Men at der også inden for egne rækker i DLF stadig findes »de sidste dages hellige«, der begejstret omtaler Ny Løn-systemet og argumenterer med, at de lokalt har opnået at hive pengene hjem det går over min fatteevne. Selvhævdelse medfører sjældent positive resultater, til gengæld kan det gavne overblikket at skue ud over egen andedam.

Enkelte steder er det lykkedes at indgå tilfredsstillende kollektive aftaler, men det rykker ikke ved min overbevisning om, at Ny Løn generelt kun medfører splittelse og tab på lønkontoen. Jeg er også sikker på, at tålmodigheden og tilliden til Ny Løns formåen for længst er opbrugt på landets læ­rerværelser. Med god grund.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ