Debat

Sproglige blomster fra Brønderslev

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Måned efter måned efter måned er vi tvangsindlagt til at læse Vagn Madsens evige kværulanterier. Hvor er det røvkedeligt.

Det er mig fuldstændig ufor­ståeligt, at en person kan bruge tid og energi på at skrive en sådan sætning som: »I udelthedens univers er rummelighed en anden måde at udtrykke lighedskravets ensgørende effekt på«. I beg your pardon? Jeg indrømmer gerne, at jeg har det svært ved at komme i dybden med en sådan sætning, og jeg tror ganske bestemt, at jeg ikke er den eneste.

Jeg undrer mig også over Folkeskolens kriterier for at optage læserbreve. Er der virkelig ikke andre lærere, som gider at skrive til jer eller hyr? Hvordan kan det være, at I ikke begrænser Vagns mærkelige politiske/poetiske ind­­fald, som en meget stor del af jeres læsere alligevel ikke gider at beskæftige sig med?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Er det, fordi det er synd for ham, når han alligevel nu har været i gang i de sidste 35 år? Man kan undre sig, netop fordi der står, at man skal skrive kort, og at brevene helst ikke må overstige de 1.750 tegn. Det er dog de færreste gange, at vores alle sammens Vagn holder sig til de 1.750 tegn. Hvordan kan det være, at han slipper så let med sine sproglige blomster?

Hvis Vagns ytringer bliver ved, burde Debatten overveje at skifte navn til Kværulanten, da afsnittet ikke bringer noget som helst debat, men der­imod en masse ord fra de samme hoveder, gang på gang på gang.

Som lærer inden for specialområdet vil jeg anbefale Vagn, at han fra nu af kun skriver om ting, som han enten kan mærke, smage, se eller lugte. Eller måske bruge noget af krudtet til at anskaffe sig en af disse nymodens mobiltelefoner og forsøge at sende budskaberne via sms.

Helt ærligt, Vagn? Hvornår blev dine forældre skilt? Hvad får dig til at blive ved med så megen kævl og bøvl? Er der virkelig ikke andre sammenhænge, hvor du kan få lov til at formulere dig i dit sædvanlige poetiske og fuldendte sprog, men hvor vi andre almindelige dødelige kan få lov at slippe?

Jeg har i hvert fald mistet gejsten til at besøge Brønders­lev.

Svar

Vagn Madsen har ligesom alle andre medlemmer af DLF ret til at ytre sig i Folkeskolen.

Redaktionen