Debat

Nordisk pensionistmøde 2003

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 12. juni fløj en lille flok forventningsfulde pensionister til Nordisk pensioniststævne på Island. Efter landingen i Kefla­vik Lufthavn kørte vi til Reykja­vik, hvor vi blev indkvarteret på hotel Loftleiir. Om aftenen hyggede vi os med sang og snak med venner fra tidligere træf.

Næste dag var vi alle samlet til en fælles velkomst med hilsner og sang. Et lærerpensionistkor sang, og to unge piger underholdt med violinspil. Om eftermiddagen var vi på sightseeing i Reykjavik og omegn. Efter et lille museumsbesøg besøgte vi den store, smukke, nye kirke, hvor vi hørte en lille orgelkoncert. Eftermiddagen sluttede vi på rådhuset, hvor borgmesteren bød os velkommen til Island. Her blev vi fint beværtet med vin og små canapeer. Efter aftensmaden blev vi kørt ud til Den blå lagune. Vi var nok alle spændte på, hvordan det var at komme i den varme, svovlagtige sø. Det var bare dejligt.

Lørdag var vi på heldagstur. Vi kørte over store øde lava­sletter og besøgte flere histo­riske steder, blandt andet Tingvellir, og fik genopfrisket den islandske saga. På vejen hjem besøgte vi så et stort, flot vandfald, og efter en god middag på hotellet hyggede vi os. Nogle gik op for at se nærmere på »Perlen« en stor, flot halvkugle at stål og glas i flere etager. Her var en smuk udsigt over byen. Det var halvkøligt, men solen skinnede, og vi nød det.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Søndag var vi på formiddags­tur til det store kraftværk, hvor man udnyttede de varme kilder til opvarmning af husene i Reykjavik og omegn. Det var mærkeligt at se dampsøjlerne stige op af jorden fra de varme kilder. På vejen hjem havde vi udsigt til bjergene med evig sne og vulkanen Hekla. Til frokost fik vi vikingesuppe på Hafe Blàa. Herligt efter en lang køretur. Her var vi så heldige at se de små islandske heste komme løbende efter en rytter.

En stor overraskelse var det vist for os alle, at vi om eftermiddagen fik den ære at komme i audiens hos den islandske præsident. Vi skrev os ind i gæstebogen, gav præsidenten hånden, kom ind i audienssalen og fik vin og kransekage. Her blev vi budt velkommen og inviteret til at gå rundt og se alle de smukke lokaler i den gamle historiske bygning. Præsidenten gik rundt og talte med mange af os. Til slut tog vi atter afsked og var en fin oplevelse rigere. Samme aften var der festmiddag med blandt andet korsang og fire par, der dansede standarddanse i store, flotte kjoler. Der blev holdt taler, og Kristian Fløj-Jensen bød velkommen til næste år, hvor Nordisk pensioniststævne skal holdes i Danmark.

Mandag fløj vi atter tilbage til Danmark efter en uforglemmelig tur.

Jeg vil gerne sige en stor tak til vore islandske værtsfolk, som har gjort alt, for at vi kunne få nogle begivenhedsrige dage og se så meget af deres smukke land, som vi kunne nå. En stor tak skal også lyde til Kristian Fløj-Jensen, Else Holm Johansen og Anette Bjerring for hjælp og venlighed under hele turen.