Debat

Sommeralvor - ikke underholdning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Arbejdsbetinget støj, det var lederen i Folkeskolen nummer 29-32s kommentar til Dansk Folkepartis forslag om at forbyde kulturbestemt hovedbeklædning i folkeskolen.

Det er bestemt ikke støj det er ramme alvor. Faktum er, at hovedtørklædet er en fundamentalistisk, mands­chauvi­nis­tisk opfindelse, som tjener til at holde den muslimske kvinde bastet og bundet i et træl­doms­forhold til den patriark, hun nu engang er underkastet, om det så er faderen eller hendes ægtemand.

Dette trældomsforhold har den danske folkeskole indtil videre accepteret under henvisning til den personlige frihed. Man har bare fuldstændig misforstået situationen, for hovedtørklædet repræsenterer jo netop en desavouering af den personlige frihed til fordel for et patriarkalsk samfund, hvor kvinder ikke har ret til at træffe deres egne valg.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Dansk Folkeparti går med dette forslag til kamp for ligestillingen i samfundet. Når eleverne mødes i folkeskolen, skal det ske på lige vilkår ikke på baggrund af, at en bestemt kultur skiller sig ud ved at opfatte sig selv som specielt rene individer, som hovedtørklædet jo signalerer.

Såvel i Frankrig som i Tyrkiet er hovedtørklædet forbudt, og Dansk Folkeparti burde lære af disse lande.

Jeg har heller aldrig kunnet forstå, hvad en baseballkasket eller en bøllehue skal i en folkeskoleklasse. Det er vel almindelig pli, at man aflægger sig disse remedier, når man træder ind i klasselokalet, og ligesådan burde det være med hovedtørklædet.

Det er ikke støj, men ramme alvor, når muslimske piger i hobetal bliver undertrykt af deres fædre. Det burde Folkeskolen tage alvorligt i stedet for at gøre forslaget til genstand for skeetskydning.

Powered by Labrador CMS