Debat

Pengeforbrug i sparetider

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tak til økonomichef Oskar Trieb for læserbrevssvaret i Folkeskolen nummer 20, hvor det oplyses, at DLF skal spare cirka 15 millioner kroner i de næste år. Men i næste medlemsblad vil hovedstyrelsen bruge rigtig mange penge. »DLF ønsker at købe Kystgården, som er naboejendom til Hotel Storebælt«, og »hovedstyrelsen har allerede afgivet bemyndigelse til købsforhandlinger«.

Salgsprisen opgives ikke, og hvem der har fået bemyndigelsen, oplyser medlemsbladet heller intet om.

I vedtægterne står der: »Køb, salg og belåning af fast ejendom kan kun finde sted efter hovedstyrelsens beslutning«, hvorfor jeg som medlem begynder at få den opfattelse, at hovedstyrelsen mangler at udvise rettidig regnskabsomhu.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I 1989 handlede den tidligere formand Martin Rømer egenhændigt ved køb af »Hotel Storebælt« til 17 millioner. Ejendomshandlen blev oven i købet gennemført uden deltagelse af hovedstyrelsen, der var taget på ferie.

Nu nærmer ferien sig, og muligvis får vi et nyt dyrt ejendomskøb uden om hovedstyrelsen med store driftsomkostninger i en »annonceret« kommende sparetid. Køber DLF ejendommen, figurerer købet i årsregnskabet 2003, som først forelægges til kongressens behandling i efteråret 2005.

Er der i øvrigt ikke truffet beslutning om, at DLF ikke skal have flere kursusejendomme?

Med hensyn til økonomichefens oplysning om udgifterne til Bruxelles-kontoret forstår jeg ikke, at beløbet kun er cirka en million kroner i 2002, når der i de to sidste offentliggjorte årsregnskaber figurerer næsten det dobbelte beløb. Har økonomichefen glemt lønomkostningerne i Bruxelles, eller hvad skyldes differencen?

Birgitte Birkvad overtager nu efter eget udsagn »lytteposten« i Bruxelles for 14 danske undervisningsorganisationer, men de 13 skal kun betale 300.000 kroner tilsammen for Bruxelles-kontorets drift. Er det rimeligt, når DLF alene skal betale en million?

Svar

DLFs køb af Kystgården er naturligvis sket i fuld overensstemmelse med de gældende bestemmelser. Og nej, jeg har ikke glemt lønudgiften i opgørelsen over omkostningerne ved Bruxelles-kontoret.

Oskar Trieb, økonomichef, DLF

Powered by Labrador CMS