Debat

Farlig tendens

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sagen om kønsopdelingen af eleverne i svømmeundervisningen på Abildgårdskolen i Odense er interessant.

I første omgang kan man synes, at det er en sejr for de muslimske børn på den odenseanske skole. Men mange af de danske børn, i de skoler hvor de muslimske børn får positiv sær­be­hand­ling, føler sig samtidig forbigået og set ned på. De har svært ved at forstå, hvorfor det er muslimske normer, der skal sætte dagsordenen. I forvejen må de sikkert leve med et skolekøkken uden svinekød. Mange steder forbyder lærerne deres danske elever at bære hip­hop-huer eller rap-kasketter, mens et lignende forbud ikke kan sættes ind over for de muslimske pigers hovedbeklædning. De dan­ske børn oplever på den måde en deflation af danske værdier.

Det er derfor en farlig tendens, når enkelte danske folkeskoler tager særlige hensyn til de muslimske børn. Denne form for misforstået tolerance medfører i værste fald, at danske børn og deres forældre indtager negative holdninger og antipati mod indvandrerbefolkningen her i landet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det er derfor på tide, at ansvarlige indvandrere får øjnene op for, at positiv særbehandling af muslimske børn i den danske folkeskole på langt sigt er ødelæggende for integrationen.

Også danske kommunalpolitikere og de enkelte skoleledere må være sig deres ansvar bevidst. Den danske folkeskole er en kristen folkeskole, hvor der godt nok er højt til loftet og plads til alle. Når muslimske familier vælger at indskrive deres børn på en folkeskole, bør de derfor være opmærksomme på, at det er traditionelle danske normer og værdier, der gælder der.

Powered by Labrador CMS