Håndbold og børn

Med to små børn er ferieplanerne reduceret lidt endnu. Så venter den helt store tur

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

108 børn, 15 håndboldtrænere og første uge af skolernes sommerferie. Søren Finnedal er en af trænerne på håndboldskolen i Middelfart. Hans barndomsklub. Så den sidste »Hansen« fra Horsens er altså i Middelfart. Og for at gøre forvirringen endnu større, så hedder han slet ikke Hansen, som der står i medlemskartoteket! Da han blev gift, droppede han og konen deres efternavne og tog i stedet Sørens mellemnavn til sig.

Søren Finnedal er 33 år. Konen er lærer på Egebjergskolen ligesom Søren, og de har to børn. Den ældste fylder snart tre år. Det er ikke kun den første uge af ferien, der bliver brugt på håndbold. Han har selv spillet, siden han var fem år, og da en knæskade satte ham på sidelinjen, holdt han sig så tæt på banen som muligt. Nemlig som træner. I år for klubbens damehold.

»Sidste år brugte jeg seksten til tyve timer om ugen«, fortæller han. Han fungerer nemlig også som vikartræner i klubben i tilfælde af sygdom, cafeteriet skal passes en gang imellem, og så er han med til at arrangere juleafslutningen.

Til trods for den megen håndbold bliver der tid til lidt ferie med familien. For første gang siden han blev far, går turen til udlandet. En uge i sommerbolig i Sydfrankrig med familien og svigerinde, svoger og deres to børn.

»Det er først og fremmest børnene, vi har i kikkerten«, siger Søren Finnedal med henvisning til feriens indhold. Strand, swimmingpool og hygge.

De sidste par år er turen gået til Juelsminde. Skiftet til børnefamilie sætter sine naturlige begrænsninger i de første par år.

Horsens Folkeblad ligger på stuebordet hver dag, og her er det i høj grad sporten, der trækker. Den bliver en gang imellem suppleret af en anden avis. Ofte af Ekstra Bladet, hvor de lyserøde sider er trækplastret. Det er nemlig sporten.

»Jeg sætter en stor ære i at se nyhederne hver dag«, siger han.

Når nyhederne er fordøjet og børnene lagt i seng, så er der tid til at læse.

»Der er ikke noget bedre end at falde i søvn med en god bog. Eller tage en god pude under nakken og lægge sig på sofaen«, siger han. Kriminal- og spændingsromaner er de foretrukne genrer, Grisham og Koontz de foretrukne forfattere.

Når Søren Finnedal skal rundt på Horsens-egnen, transporterer fødderne eller bilen ham. Fødderne til håndboldhallen og bilen på arbejde og andre gøremål. I år kommer bilen en tur til Sydfrankrig, men den skal nok ikke regne med at komme med på længere ferierejser i de kommende år.

»Vi tager den rejse i år, og så står den på sparegris til jordomrejsen«, siger han. Det er en fælles drøm for Søren og hans kone. Og det skal være, inden den ældste starter i skole, altså inden for de næste tre år. Planen er at tage rundt fire-fem måneder med hele familien. Være sammen 24 timer i døgnet, se andre kulturer og få sat livet i relief.

»Jeg gider ikke de der færdigpakkede turistture«, fortæller han. Så de skal til de uspolerede steder, rundt at se lokalbefolkningen, men samtidig skal der være plads til at se nogle af de berømte seværdigheder. Det kan for eksempel være pyramiderne eller frihedsgudinden, afhængig af hvor turen går hen.

»Man kan ikke vide det med sikkerhed, men vi kommer af sted«.

folkeskolen@dlf.org