Find Mette

Hvis ikke hun er i Herlev eller i sommerhusene på Samsø eller i Sverige, så er hun i resten af verden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Vi er altid bare taget af sted, og så finder vi ud af resten«.

Mette Lindberg Hansen er 53 år og lærer på Gammel Hjortespringskolen i Herlev, hvor hun bor i et lille rækkehus med sin mand. Når de ikke er der, ja så kan man lede i resten af verden. Dog er der to gode steder at starte. Sommerboligen på Samsø eller ødegården i Sverige. Hun er netop hjemvendt fra førstnævnte og tager af sted igen efter kun to dage i Herlev.

De deler både sommerboligen og ødegården med nogle andre. Huset er forholdsvist nyt og har helårsstatus. Ødegården i Sverige har de haft længe.

»En time efter at vi er kommet derop, så går tiden i stå«, fortæller Mette Lindberg Hansen. Så står den på gåture, læsning og ren og skær afslapning.

Finder man ikke Mette Lindberg Hansen på Samsø eller i Sverige, så bliver det til gengæld svært. Australien, Costa Rica, Filippinerne, Indonesien, Island, Nord­sverige. Amsterdam, Barcelona og Paris. For blot at nævne nogle steder. Regnskove, ørkner, vulkaner, markeder, bygninger, gåture, skiferier, bævere og fjelde. For blot at nævne nogle oplevelser.

Hvor hendes mand er til kulde, så er Mette Lindberg Hansen mere til svajende palmer, som hun udtrykker det. Så hvert andet år går ferien til Nordsverige med telt og Trangia, og hvert andet år går turen den modsatte vej. En flybillet og første overnatning på plads og så se, hvad der sker på stedet, lyder devisen.

I de sidste par år er storbyferie også kommet på dagsordenen. Amsterdam og Barcelona. På spørgsmålet om, hvad der trækker her, kommer svaret uden tøven.

»Min mand er jo arkitekt«, siger Mette Lindberg Hansen med et smil på læben. Så mens han bruger meget tid på bygninger og pladser, så finder hun markeder og butikker.

Nu kan det lyde, som om Mette Lindberg Hansen aldrig er i huset i Herlev. Sådan er det dog ikke. I haven er også lidt »naturoplevelser«. Et meget lille økologisk havebrug mest for sjov.

»Jeg tror, vi har tre eller fem rækker kartofler og lidt rødbeder«, griner hun. Til gengæld er alle grundvarerne i køleskabet økologiske.

I stuen er der to gange fire meter bøger på hylderne, hvor anlægget står ovenpå. Beocenter 5000. Med grammofon og kassebåndoptager og en discman tilsluttet.

»Det er i hvert fald 20 år gammelt, men det fungerer helt perfekt«, siger hun. Det samme kan man sige om pladen, der ligger på. »Efter endnu en dag« med Gasolin.

»Det er sikkert mig, der har hørt den til noget rengøring«, siger hun. Stones, Dylan og Procol Harum er andre navne i samlingen.

Avisen hedder Information, suppleret af Politiken i weekenderne. Radioavisen hver morgen og en nyhedsudsendelse til aftenkaffen. Til hverdag læser hun faglitteratur, og i ferierne kaster hun sig over skønlitteraturen.

Bukserne har hun selv syet, og hun slapper af, når hun syr. Hun cykler til arbejde, cykler ture, og et par gange om ugen får hun hjul under fødderne og ruller sammen med en veninde 10-20 kilometer.