Rygsæk og sejlbåde

Igen i år tager Henrik Hansen med familien til det græske øhav

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

To store rygsække står klar i den ene ende af stuen. På spisebordet ligger en tyk bog og et kamera. Terrassen er lidt våd og vejret en smule gråt. Det samme er Henrik Hansens hår. Han er 49 år og børnehaveklasseleder på Hammergårdskolen i Herlev.

Iført korte ærmer, røde shorts og badesandaler er han klar til ferien. I morgen tager han af sted med sin kone og to døtre til det græske øhav. Tre ugers sejlads mellem øerne. For fjerde eller femte år i træk. Men hvert eneste år er det forskellige øer, de besøger.

»Jeg elsker den danske sommer, så det er ikke på grund af vejret, jeg rejser«, siger Henrik Hansen.

»Jeg er fascineret af det græske øhav og den græske kultur«.

Samtidig spiller friheden i rejseformen en stor rolle.

»Vi har flybilletterne og så en masse muligheder«, som han formulerer det. De ser kulturelle seværdigheder, svømmer og dykker, slentrer rundt i gamle bydele og sætter sig på en taverna. Han kan godt lide at bade, men det behøver ikke være på den samme strand som alle andre.

»Når du er på stranden, er der 400 andre, så du kan bade i sololie«, siger Henrik Hansen, der derfor søger væk fra de turistprægede områder.

»Der er nogle kanonflotte naturoplevelser«.

I år regner han med, at de lejer nogle cykler og kører rundt og oplever noget af naturen på øerne.

»Samtidig er det noget med at motionere, at bruge sin krop«, siger han.

Det er også en del af Henrik Hansens hverdag, når ferietiden ikke er over ham. Han kører på cykel og bruger kroppen et par gange om ugen i den lokale fodboldklub. Han har mere end 20 års erfaring som fodboldtræner. Lige fra danmarksserieholdet til forskellige ungdomshold. Før det spillede han selv i lige så mange år.

»Jeg har altid følt, at jeg er et foreningsmenneske. Jeg kan godt lide tanken om at mødes om noget, man kan lide, uanset social baggrund«, siger han.

»Jeg kobler fra, og det giver nogle nye vitaminer«, fortæller han om trænergerningen.

Peter Høegs »De måske egnede« står i bogreolen. Tidligere blev der læst en del skønlitteratur, men i dag er det først og fremmest aviser og tidsskrifter.

»Jeg elsker at læse aviser. En avis kan det, som radio og tv ikke kan, nemlig at gå i dybden«, siger han. Der er ofte mere end én avis i rækkehuset i Herlev. I dag har Politiken selskab af Ekstra Bladet. I går vandt FC København det danske mesterskab i fodbold, så lidt ekstra sportssider er kærkomne.

»Vi er storforbrugere af medier«.

Henrik Hansen var en stor musiksamler, da han voksede op. I dag er det familiens tre andre medlemmer, der hører mest musik.

»Jeg har nået en alder, hvor jeg godt kan lide lidt ro. Jeg kan godt lide at høre en solsort«, siger han.

»Roen giver energi, når man skal i gang igen. Nogle gange lever vi i en centrifuge«, fortsætter han. Han kan godt lide at fordybe sig, sågar at kede sig en gang imellem.

I morgen tidlig letter flyveren. Grækenland er igen destinationen, men næste år går turen måske en anden vej.

»Man skal hele tiden være åben for nye muligheder«, siger Henrik Hansen og nævner tre andre rejsemål. Den transsibiriske jernbane, Bali eller cykeltur i Danmark.