Fuld fart på ferien

Folkeskolens læsere rejser mere end resten af befolkningen. Aktiviteten er i højsædet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»At rejse er at leve«. Det er godt nok blevet sagt, inden Index Danmark kom på banen, men hvis H.C. Andersen så tallene i dag, ville han ikke være i tvivl om Folkeskolens læseres holdning til livet. De lever i bedste velgående. Langt mere end resten af befolkningen.

Aktiviteten er høj, og det gælder på mange områder. Hvor små ti procent af befolkningen har været på skiferie inden for det seneste år, har godt 15 procent af Folkeskolens læsere suset ned ad løjperne eller spist deres madpakke med udsigt over fjeldene. Sportsferier trækker 70 procent flere af Folkeskolens læsere end resten af befolkningen, og 63 procent flere tager rygsækken på og drager til udlandet.

Udlandet trækker i det hele taget. Næsten hver fjerde af Folkeskolens læsere har trasket rundt i en storby, det er 62 procent flere i forhold til hele befolkningens storbybesøg.

Og så er Folkeskolens læsere til campingferie i udlandet, sommerbolig i udlandet og ferierejse med tog til udlandet. Alle tre former ligger over 50 procent højere end hos resten af befolkningen.

Til gengæld er det mere tilfældigt, hvem du finder i et lejet sommerhus eller på campingpladserne i Danmark. Det er Folkeskolens læsere og resten af befolkningen nemlig lige glade for. Det samme er de, når bussen kører til udlandet, eller charterflyet letter mod varmere himmelstrøg. Folkeskolens læsere sidder nemlig lige så ofte i flyet på vej mod Kreta og gør sig klar til solferie.

folkeskolen@dlf.org