Percussiongruppen Heart Beat er en del af Levende Musik i Skolen - nu kan musiklærerne bruge deres undervisning via Youtube.

Levende musik i skolen tilbyder gratis percussionworkshop på Youtube

Levende musik i skolen er blevet nødt til at udskyde flere hundrede skolekoncerter. Nu har de taget initiativ til musikundervisning på Youtube.

Publiceret

Program

I første omgang er der planlagt tre dages live undervisning á 20minutter, som henvender sig primært til elever i 3.-6. klasse, menalle er selvfølgelig velkomne. Bliver det en succes kan det være,workshopprogram og målgruppe udvides. 

Mandag d. 30/3 kl. 11 - BordBeats

Tirsdag d. 31/3 kl. 11 - Spil på din krop

Onsdag d. 1/4 kl. 11 - Skrotbanker 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

HeartBeat Group består af tre percussionister, som vil lære eleverne, hvordan man kan spille derhjemme på stort og småt. HeartBeat Group har allerede god erfaring med at hjælpe corona-trængte familier med rytmisk adspredelse. Allerede i starten af marts afholdt de nemlig online undervisning - dengang for omkring 10.000 kinesiske familier i karantæneramte Wuhan.

"Det var en rørende oplevelse. Børnene havde været hjemme i karantæne i seks-syv uger uden andet end onlinefællesskaber, så de brændte bare efter kontakt og var meget engagerede fra start til slut", siger Nils Kløvedal fra HeartBeat Group i en pressemeddelelse fra Levende Musik i Skolen (LMS) som står bag initiativet.

Musiklærerforeningen opfordrer lærere og elever: Deltag i fællessang

Levende Musik i Skolen har mærket efterspørgsel på kvalificeret musikundervisning i hjemmeskolerne har alligevel været mærkbar, fortæller direktør ved kompetencecentret Levende Musik i Skolen Ebbe Høyrup.

"Hos LMS arrangerer vi årligt omkring 2500 skolekoncerter i hele landet, så vi har et omfattende netværk af musiklærere og har fået en del henvendelser nu, hvor hverken musikundervisning eller skolekoncerter kan afholdes. Derfor er vi rigtig glade for at kunne sætte musik på hjemmeskole-skemaet og håber, børnefamilier og lærere vil være med på det her forsøg".