Musik
1   5

Levende musik i skolen tilbyder gratis percussionworkshop på Youtube

Levende musik i skolen er blevet nødt til at udskyde flere hundrede skolekoncerter. Nu har de taget initiativ til musikundervisning på Youtube.

HeartBeat Group består af tre percussionister, som vil lære eleverne, hvordan man kan spille derhjemme på stort og småt. HeartBeat Group har allerede god erfaring med at hjælpe corona-trængte familier med rytmisk adspredelse. Allerede i starten af marts afholdt de nemlig online undervisning - dengang for omkring 10.000 kinesiske familier i karantæneramte Wuhan.

Program

I første omgang er der planlagt tre dages live undervisning á 20 minutter, som henvender sig primært til elever i 3.-6. klasse, men alle er selvfølgelig velkomne. Bliver det en succes kan det være, workshopprogram og målgruppe udvides. 

Mandag d. 30/3 kl. 11 - BordBeats

Tirsdag d. 31/3 kl. 11 - Spil på din krop

Onsdag d. 1/4 kl. 11 - Skrotbanker 

"Det var en rørende oplevelse. Børnene havde været hjemme i karantæne i seks-syv uger uden andet end onlinefællesskaber, så de brændte bare efter kontakt og var meget engagerede fra start til slut", siger Nils Kløvedal fra HeartBeat Group i en pressemeddelelse fra Levende Musik i Skolen (LMS) som står bag initiativet.

Levende Musik i Skolen har mærket efterspørgsel på kvalificeret musikundervisning i hjemmeskolerne har alligevel været mærkbar, fortæller direktør ved kompetencecentret Levende Musik i Skolen Ebbe Høyrup.

"Hos LMS arrangerer vi årligt omkring 2500 skolekoncerter i hele landet, så vi har et omfattende netværk af musiklærere og har fået en del henvendelser nu, hvor hverken musikundervisning eller skolekoncerter kan afholdes. Derfor er vi rigtig glade for at kunne sætte musik på hjemmeskole-skemaet og håber, børnefamilier og lærere vil være med på det her forsøg".

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
740 andre er allerede tilmeldt