Matematik overbygning
0   6

Overlærer Nielsen jonglerer med Barbie og Ken i corona-matematik

Flemming Nielsen har for første gang undervist online - en youtube-video til sin 8. klasse med corona-matematik. Det foregår i en kælder i Hvidovre med brug af datterens gamle Barbiedukker og begynder med at Ken kommer hjem fra skiferie i Ischgl.

Opgaven handler om antal Smittede - S og Inficerede - I og Raske - R. SIR. 

"Ken har været i Ischgl i Østrig på skiferie og har haft det rigtig sjovt. Han kommer hjem og skal til fest med alle sine venner. Han ved ikke, at han er syg, og at han smitter vennerne. To dage efter bliver Ken syg, men inden har han smittet to", fortæller overlærer Nielsen, mens han illustrerer det med Barbiedukker.

"Børn og unge klarer det vist ok, men bedstemor bliver også smittet - og det var hun ikke god til. Hende ligger vi lige til side, og her kommer hun til at ligge lidt. Det er hende, vi skal passe på", siger overlærer Nielsen, mens han skriver infektionskoefficienten, der er 2.

"Et lille bitte tal kan blive en farlig ting", lyder det, mens han bunker alle de syge barbiedukker op.

Artiklen fortsætter under banneret

Dukkernes tidligere ejer, Flemming Nielsens datter Kathrine Louise Nielsen, har fortalt om sin seje far på LinkedIn, hvor opslaget er blevet liket af flere end 12.000 brugere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.984 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.847 andre er allerede tilmeldt