Nationale test
3   22

Thomas Medom friholder flertal af Aarhus-elever fra nationale test

I går fik rådmand for Børn og Unge i Aarhus Thomas Medom beskeden om, at 28 ud af byens 48 folkeskoler er udtrukket til at gennemføre nationale test dette forår. Det kan han ikke hindre, men han melder nu ud, at ingen andre Aarhus-elever skal testes midt i coronakrisen.

Otte skoler i Aarhus er udtrukket som en del af de '20 procent ringest præsterende' skoler, hvor alle test skal gennemføres som normalt. På 20 aarhusianske skoler skal udvalgte årgange tage testen som stikprøve.  Rådmand Thomas Medom (SF) har nu besluttet, at alle andre aarhusianske elever skal friholdes fra de nationale test.

Hensigten med lovændringen om testene forleden var ellers, at det var op til den enkelte skoleleder, om de ville gennemføre testene trods kritikken af målesikkerheden. Men i sidste ende ligger beslutningen på rådhuset, og det er dét, Thomas Medom nu benytter sig af:  

Artiklen fortsætter under banneret

"De nationale test er blevet hakket til plukfisk i en evaluering, de er blevet mødt af kolossal kritik fra lærere og andre eksperter, og de er blevet beskyldt for at påvirke den pædagogiske praksis i meget negativ retning. Det burde være nok til at vente til noget nyt og bedre er på plads. Men at ministeriet så ovenikøbet vil knalde de nationale test lige ned oveni en corona-krise, hvor børn og forældre knokler for at hænge i derhjemme, det er næsten uartigt. Som varslet sætter jeg de nationale tests i bero for så mange elever som muligt. De skal ikke gennemføre testene", siger Thomas Medom.

Undervisningsministeriet har meldt ud, at man ikke anbefaler, at testene gennemføres, før skolerne åbner igen, men har ikke decideret forbudt fjerntest, og folkeskolen.dk har tidligere beskrevet, at der er flere hundrede elever, der har taget test, mens skolerne har været lukket ned.

"Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at der er skoler, der vil gennemføre testene, uden at der er en lærer til stede. Det skal eleverne ikke sidde helt alene med", siger Thomas Medom til folkeskolen.dk 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ