Debat Corona
0   4

Pandemi – lærerprofessionalisme og fælles ansvar

Skolerne står gabende tomme, og gaderne ligger øde hen. Hjemme sidder hundredtusindvis af børn og får »nødundervisning« - et helt nyt ord i det pædagogiske vokabularium.

Nødundervisning er en rammende betegnelse for det, der sker i disse dage. Nødundervisning kan ikke kaldes dårlig undervisning, for I gør alt, I kan, for at eleverne får den bedst mulige undervisning, men det er åbenlyst, at fundamentale forudsætninger for den gode undervisning er fraværende, det sociale fællesskab og lærer-elev-relationen.

Artiklen fortsætter under banneret

Lærerprofessionalisme kommer blandt andet til udtryk ved, at vi i fællesskab gør, hvad vi kan for at levere god undervisning uanset vilkårene. Og endnu en gang kan vi se lærerprofessionalismen komme til udfoldelse i stort omfang. Nye undervisningsmetoder udvikles og afprøves, og gode ideer deles på kryds og tværs. Og intet er jo så skidt, at det ikke er godt for noget. Jeg er ikke i tvivl om, at den nuværende situation også på forskellig vis vil give inspiration til udviklingen af undervisningen, når alt har normaliseret sig.

Da vi hørte statsministeren fortælle, at alle skoler skulle lukke, lød det helt uvirkeligt, men udviklingen i lande rundtom i Europa har i den grad dokumenteret nødvendigheden af de drastiske skridt i kampen mod coronapandemien. Og vi ved med stor sikkerhed, at på trods af de dramatiske initiativer har vi kun set toppen af isbjerget.

Alt tyder på, at sundhedsvæsnet og plejesektoren bliver sat under stort pres. Det er baggrunden for, at vi sammen med de øvrige organisationer på det kommunale arbejdsmarked gennem en fælles erklæring har tilkendegivet, at vi sammen må tage ansvar for at løse de kommende udfordringer. Har du forudsætningerne for at udfylde et job i sundheds- eller plejesektoren, vil du nu have mulighed for at gøre det, samtidig med at du bevarer dit nuværende ansættelsesforhold og nuværende løn og anciennitet.

Hvordan det helt konkret kan udmøntes lokalt, vil vi drøfte med arbejdsgiverne og kredsene. Kender jeg medlemmerne af Danmarks Lærerforening ret, vil der også være en del lærere, der stiller sig til rådighed, hvis det er nødvendigt. Lærere påtager sig hver dag et stort ansvar. Det gør vi også i den nuværende situation.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ