Blog
2   14

Tysk TV: Betimeligt tiltag for hele familien

Abonner på nyt om Tyskbloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I denne corona-tid trænger vi vist alle til en ak så afgørende afledning. Som kærkommen afveksling er der nu mulighed for at slippe de mange individuelle devices og i familiens skød samles foran én enkelt skærm i stedet. Det gælder om at udnytte denne mulighed, så hermed min opfordring: Se at få set mere tysk TV sammen. Sammen betyder her selvfølgelig udelukkende indenfor egen smittekæde. Altså ingen fysiske besøg udefra. De voksne kan få genopfrisket eventuelle hvilende tysksproglige kompetencer og børn og unge kan legende let lære mere af vores nabosprog. En sprogrejse mens vi venter på at komme tilbage til en normal hverdag.

Der er mange tilgange til tysk TV. Man kan til at begynde med kaste sig over de tyske flow-kanaler ARD og ZDF (der dog også kan streames) for bare at nævne nogle. Her er udsendelserne nemlig i alle tv-pakker via Nabolandskanalerne forsynet med danske undertekster. Jeg anbefaler følgende serier af ¾ times varighed: 1) Notruf Hafenkante. Spændende politi- og sygehusserie. Handlingen foregår i Hamburg med forviklinger og hamborgensisk humor og tit med en social og medmenneskelig pointe. 2) SOKO (Sonderkommission) serien med politisager i hele Tyskland, f.eks Stuttgart, Köln eller München og 3) Die Rosenheim Cops politifolk fra Rosenheim der klarer ærterne med bayersk snusfornuft, adstadighed og den behørige mængde hvedeøl, der selvfølgelig er nødvendig for en hurtig opklaring af mordsagerne.

I alle disse serier lærer man Tysklands mangfoldighed at kende og kommer selvfølgelig også til at følge personerne og holde af dem i tykt og tyndt. Men pas på, det kan være vanedannende.

Er man til mere, kan man se på aftensfladerne, der byder på et righoldigt udbud af udsendelser i spillefilmslængde – de er også forsynet med danske undertekster. For de mere øvede og tysk kyndige er ARDs og ZDFs mediateker lige sagen. Her kan man indstille med tyske undertekster. Så er det bare som man siger på tysk<. Kommt nun in Gang!

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
993 andre er allerede tilmeldt