Guld Dennis besøger plastmagerlærling Josefine

Besøg en plastmagerlærling eller en sælger på youtube

Hvordan arbejder man som plastmager? Eller som kontorelev, slagterlærling eller som sælger i et byggecenter? Det fortæller en række youtube-film om. På youtubekanalen Plan A besøger Guld Dennis lærlinge på forskellige arbejdspladser.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Josefine og Uffe er plastmagerlærlinge, og de viser Guld Dennis rundt på i Legos produktion og på Den Jydske Håndværkerskole, hvor de bor. Det er film af omkring ti minutters varighed, om hvad en plastmager egentlig laver, eller hvordan det er at være kontorelev på Novo Nordisk og hvad der skal til for at være en god sælger. Film som uddannelsesstederne og firmaerne har givet Guld Dennis adgang til som youtuber, da det er i deres interesse at fortælle om uddannelserne. Til mulig inspiration for unge der skal finde deres vej til en uddannelse.

Dennis besøger også fx Danish Crown, en malerlærling og erhvervsfisker-eleven Laurits i Thyborøn.

Plastindustrien fortæller, at de har valgt at bruge youtube til at fortælle om uddannelsen, fordi mediet er meget brugt af de unge, så de håber at få flere til at få lyst til at blive plastmager. Filmen om plastmageruddannelsen er allerede set af mange tusinde unge, skriver de i en pressemeddelelse.

Læs mere

Plan A på Youtube