Blog
0   7

En podcast om krig, konkret grammatik og kollegial sparring

Abonner på nyt om Litteratur, lærdom og læreruddannelse i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hermed en digital omgang fredagsbrød til de lærere, der får hverdagen struktureret med fag og formidling også på en fredag, hvor det havde været meget, meget bedre at være på et fysisk matrikelnummer sammen med elever og kolleger - og rigtigt fredagsbrød.

En podcast om krig, konkret grammatik og kollegial sparring

Der stilles mange gode spørgsmål i de mange facebookgrupper, hvor lærere deler fag og formidling. Som underviser af lærerstuderende sætter jeg stor pris på at følge med på sidelinjen, og jeg anbefaler altid studerende på sidste årgang, at de skal ”lukke sig ind” i deres respektive faggruppefacebookgrupper. Her er nemlig alt, en lærer kan ønske sig: Kollegial sparring, konkrete råd og masser af hjælp til opgaver, tekster og karaktergivning. Lærere er altså fantastiske kolleger.

Netop i dag spørges der:

”Er der nogen, som har et godt eksempel på en reportage og podcast med temaet krig/ på flugt fra krig?”

Artiklen fortsætter under banneret

”Her er min kollegas opgave 'Skab fejl', som er en omvendt 'Ret en tekst'. Tekststykkerne er taget fra en retskrivningsprøve for 7. klasse. Kan I bruge den, så værsgo”

”Jeg kigger på opgivelsesliste til eksamen - under Multimodale tekster står der 8 genreeksempler - skal det så være 8 forskellige genrer? ”

”Jeg er i gang med at forberede om dokumentargenren og emnet mønsterbryder til min 10. kl. Det er ikke en genre jeg arbejdet så meget med før - derfor vil jeg høre om der er nogen derude, der har nogle gode materialer, som de vil dele. F.eks. PP med intro og oversigt over undergenrer, som jeg kan bruge til Screen cast?”

Der deles opgaver, der deles tekstforslag, der gives inspiration. Uden tøven.

Og i denne uge, der har været ret kaotisk for de fleste af os, da deles masser af gode forslag til, hvordan onlineundervisning kan foregå. Der er helt pragmatiske løsninger, der er hjælp til mere tekniske udfordringer, der er afprøvede forløb, der kan indgå i andres undervisning.

Var jeg ikke allerede dansklærer, (dog for lærerstuderende, men det er jo næsten det samme J), så ville jeg være folkeskolelærer og en del af det kollegiale fællesskab, hvor alle deler, og hvor det er muligt at spørge om… alt danskfagligt.

Det er imponerende, hvad lærerne giver sig i kast med. Innovativ undervisning, digitale løsninger med masser af faglighed og der er en mangfoldighed af nye, unge tekster, der hentes fra alle medier: Podcast, youtube, bloggere og til tider også fra dr.dk. Og bøgerJ

Hermed en digital omgang fredagsbrød til de lærere, der får hverdagen struktureret med fag og formidling også på en fredag, hvor det havde været meget, meget bedre at være på et fysisk matrikelnummer sammen med elever og kolleger  - og rigtigt fredagsbrød.

P.S Og en solskinshistorie, som jeg også lige har læst i samme gruppe, - blot anonymiseret en anelse, da jeg ikke har tjekket rettighederne: ”Efter en dansktime i går om Det moderne Gennembrud og med brug af både classtools' lykkehjul + Kahoot, fik jeg i morgens denne besked fra en elev (som normalvis ikke er videre fan af danskfaget):

"Hej Karoline Jeg ville bare lige skrive og lade dig vide, at jeg synes, den undervisning vi lavede i går og forhåbentlig også skal lave i dag var ret sjov at være med til faktisk.”

 

 

”Stor er den som véd,

men større

er den som véd

hvor han skal spørge”


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.706 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.079 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
476 andre er allerede tilmeldt