Blog
0   26

Det digitale undervisningshelvede

Abonner på nyt om Lisbeth Sonne - strøtanker og sværdslag i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Facebook og messenger er blevet min redningsplanke, når jeg skal holde løbende kontakt med mine elever og lave hjemmeundervisning. Diverse undervisningsplatforme har nemlig vist sig at være mere nedlagt af corona end befolkningen i almindelighed, og det er demotiverende for børn (og forældre) at stå tidligt op og være nummer 38.000 i køen til ”matematikfessor” eller ikke kunne komme på Aula for anden dag i træk. Når platformene endelig virker, er børn og forældre forvirrede og sender bunker mails til lærerne.

Jeg, it-dinosauren, har stædigt fastholdt en professionel distance til lektiebøger på Facebook, men det kan en karantæne sørme hurtigt lave om på. Dem, der indførte Aula og Meebook, var måske en anelse for visionære, da de forestillede sig, at børn først tjekker Aula og derefter arbejder sig gennem Meebook for dansk, matematik og så videre, indtil de har tjekket alle fag. Sådan fungerer børn ikke. De opgiver og zapper over på Netflix hurtigere, end man kan blinke.

Nu har jeg udvidet min ellers ret personlige vennegruppe til at omfatte elever og forældre, og rullet mit privatliv ud i bedste Se og Hør-stil. Men det er det værd, for hvis jeg lægger undervisning ud, så har mindst 5 elever set det indenfor 2 sekunder.

Corona har sat mange ting i perspektiv, også rigtigheden - eller mangel på samme - i at bruge flere hundredmillioner kroner på at udvikle og indføre den ene digitale undervisningsplatform efter den anden. Lige nu er facebook min livline til elever og forældre, for det virker for alle. Jeg kan nemt lægge dokumenter og videoer ud, og det har ikke været brudt ned en eneste gang.  Alle kan også finde ud af det, hvilket man ikke kan påstå om det digitale undervisningshelvede, som børn og forældre står i lige nu.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.080 andre er allerede tilmeldt