Blog
1   13

Online undervisning i en Covid-19 tid 6.0

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

UndervisningsDanmark holder sammen. Der videndeles på kryds og tværs. Der stilles platforme og materialer til rådighed. Men der er også mulighed for at få IT-didaktisk rådgivning.

Hvordan kommer man gennem en krise? Det gør man ved at holde sammen, hjælpe, støtte, rådgive og lytte efter. Rikke Toft Nørgård fra Aarhus universitet har sammen med lærer Sofie Gajhede Studstrup, der pt. er specialestuderende på AU, samlet kandidater fra studiet IT-didaktisk Design i et fælles netværk, der tilbyder IT-didaktisk rådgivning. Ægte IT-didaktisk samfundssind.

Online undervisning er nyt i den danske folkeskole. Den dumpede lige ned i folkeskolen sammen med en hjemsendelse af eleverne. Det var ikke muligt at forberede eleverne eller sig selv. Der er ikke megen lokal erfaring at læne sig op ad. Der er flere spørgsmål end svar for den enkelte. Hvordan organiserer man sin undervisning, hvad er vigtigt, er der nogle rigtig gode råd. Hvordan med eleverne, hvordan håndterer de at være på skærm med deres klasse og lærer. Hvad stiller jeg op med den årsplan, som jeg rigtig gerne vil følge, kan den gå online. Rolig nu, der er hjælp og inspiration at hente på hjemmesiden Online dialogisk hjemmeside, der kan findes på:

https://open-tdm.au.dk/blogs/onlineundervisning/itdd-champs/?fbclid=IwAR2_FDzIccfve5UajBhToj-Zj_tt1L5klphe97LcOM-6GL9tS8mjZ9LkLd0

Der er links til undervisningsmaterialer og viden om dialogisk online undervisning på siden, men også vurdering af forskellige programmer, der kan anvendes til dialogisk online undervisning. Der er lister over hjemmelæringstilbud og links til online kurser og meget mere.

Artiklen fortsætter under banneret

Man kan følge initiativet på Facebook på ITDD Champions – Hjælp til onlineundervisning, hvor der kan stilles spørgsmål og findes viden

Og på Twitter under #ITDDchamp, hvor der ligeledes kan stilles spørgsmål og findes viden

Samt deltage i webinarer:

Torsdag d.19.3 kl.11.30 - 13 Den online frokoststue/ lærerværelset online

Torsdag d.26.3 kl.15 - 17 Online undervisningsudvikling af online hands-on aktiviteter

Det er en virkelig underlig tid lige nu. Vi er udfordret og ved ikke, hvor længe det hele varer ved. Men underlige tider, skaber nye fællesskaber og innovative muligheder, som bare skal gribes.

God online arbejdslyst til alle.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.164 andre er allerede tilmeldt