Uddannelsesvejledning
0   1

Podcast om FGU som pionerprojekt

Hvad er en FGU? Det kommer Københavns Professionshøjskole med et bud på i podcasten Velfærdsprofeten. I podcasten lyder det, at man fx håber på et godt samarbejde til glæde for eleverne – og at de organisatoriske rammer for FGU holder.

Værterne Maja Haack og Lotte Andersen fra Københavns Professionshøjskole laver podcast om velfærdsprofessionerne. I podcasten om FGU fortæller afdelingsleder i Uddannelse, Vejledning og Erhverv på Københavns Professionshøjskole Rasmus Kjær og Rene Nordin Bloch fra Nationalt Center for Erhvervspædagogik om det nye i Forberedende Grunduddannelse (FGU) og om ideen med at give eleverne en vej videre i dannelse, praksis og læring på én gang.

Det tager tid, siger de to i podcasten. Fordi det er mange tidligere uddannelser, der skal samarbejde på nye måder, så der er mange praktiske udfordringer med FGU'erne lige nu. De taler om FGU som en sårbar lille sag, der skal passes og plejes. Og så om måske fem år vil målet ifølge de to fra Københavns Professionshøjskole være nået.

"Alle lærere er enige om, at eleverne skal lykkes, men det kræver, at de organisatoriske rammer holder", siger Rasmus Kjær og Rene Nordin Bloch.

"Ideen er, at man som elev vil træde ind i et uddannelsesmiljø, hvor den unge kan bevæge sig videre i systemet. De unge skal lære at blive en del af en arbejdsplads eller en uddannelse. FGU-lærerne skal arbejde mere på tværs, sætte læringsmål og give feedback", siger de to.

Artiklen fortsætter under banneret

De fortæller om at ledelsen skal ud på værkstederne og kigge, få ideer og samarbejdet skal fungere, så der bliver skabt nye miljøer og man lytter til eleverne.

Lyt til podcasten på https://alumne.kp.dk/podcast.

Der er podcast om mange emner indenfor velfærdsprofessionerne, fx om demokrati og teknologi i uddannelserne og om supervision.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
319 andre er allerede tilmeldt