Vejrhaner i modvind

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»En hane er smukkest i modvind« hedder en sommerudstilling på Loui­siana. I Søhaven vil der være vejrhaner i alle mulige fantasifulde former. Alle er de en del af Daniel Couturiers samling, der tæller over 60 eksemplarer.

Han fangede interessen efter et tilfældigt kig ud over tagene i landsbyen Saumur, og fascinationen førte til 340 fotografier af gamle vejrhanemodeller i området. Det førte videre til studier af vejrhanens traditioner, udgivelse af en bog og en opfordring til en række franske kunstnere om at fortolke materialet i den moderne skulpturs formsprog.

I forbindelse med udstilingen vil der hver dag i sommerferien være et skulpturværksted, hvor børn kan være med til at skabe nye fantasifulde vejrhaner. De vil blive vist på trappen foran Børnehuset.

Udstillingen åbner den 19. juni og varer frem til den 24. august.

Powered by Labrador CMS