Debat

Udsæt forhandlingerne om en arbejdstidsaftale!

Corona-epidemien er over os, og vi befinder os i en undtagelsestilstand, - en krisesituation, som gør os usikre, bringer os i defensiven og gør os tilbøjelige til at stikke piben ind og makke ret. Vi har i 7 år ventet på at få en ordentlig arbejdstidsaftale. Om vi skal vente nogle måneder eller et år ekstra, betyder ikke noget - det drejer sig om OK 21, så vi har faktisk god tid!.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er vist ikke mange lærere, der tror på, at det er til vores fordel, at DLF har valgt at fortsætte periodeforhandlingerne med KL om en ny arbejdstidsaftale nu, mens corona-epidemien og dens omfattende konsekvenser trænger sig ud i hver en krog af samfundet.

I Folketinget er alt andet arbejde end det, der vedrører epidemien, sat på stand by, DLF´s lokale arrangementer er selvsagt aflyst og vores mulighed for at forsamles er midlertidigt suspenderet. Vi lever i en undtagelsestilstand, - en krisesituation, som gør os usikre, bringer os i defensiven og gør os tilbøjelige til at stikke piben ind og "makke ret".

I dag, er der på byggeriets område indgået en aftale, hvor forhandlerne fra 3F har opgivet kravene om at hæve mindstelønnen betragteligt. Det har ellers været stillet som et hovedkrav for at komme social løndumping inden for byggeriet til livs, hvor primært østeuropæiske arbejdere kun får mindstelønnen, hvilket i sig selv er uretfærdigt men også med til at presse de lokale lønaftaler. ”Vi gik til forhandlingerne med et samlet krav om at hæve lønnen i bunden af vores overenskomster for at gøre noget ved de udfordringer, vi oplever i byggeriet med social dumping, siger formand for 3F Byggegruppen Claus von Elling til Fagbladet 3F.”- ”Men vi står i en fuldstændig ekstraordinær situation, hvor verden er vendt på hovedet. Det ansvarlige og rigtige er derfor at lande så god en aftale, som omstændighederne tillader, og det har vi gjort, fortsætter han.”

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Lad os ikke gøre som 3F! Vi har i 7 år ventet på at få en ordentlig arbejdstidsaftale, om vi skal vente nogle måneder eller et år ekstra, betyder ikke noget - det drejer sig om OK 21, så vi har faktisk god tid!.

Det, der betyder noget, er at vi får en god og central aftale med loft over undervisningstimetallet og sikret tid til forberedelse.

Derfor er vi nødt til at gøre os klar til at stemme nej!

https://www.facebook.com/OK21-L%C3%A6rere-stem-NEJ-til-uklare-aftaler-103252221261173/