Blog
0   26

Corona-aktivitet

Abonner på nyt om H&D-blokken i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Rolig nu - rolig nu - hold kløen for at lave noget på egen banehalvdel

Lige nu bugner nettet - Facebook mm. over med ideer til hvad de stakkels karentæneramte skoleelever skal lave: Mood-boards, mock-up, hjemme-skrive-øvelser om design med mere.

Der er indført nødundervisning i hovedfagene fra ministeriet. Punktum.

Ovenstående sætning er den vigtigste i dette indlæg da ministeriet overtrumfer det meste.

Selvom jeg selv anser faget for enormt vigtigt så (undskyld udtrykket) dør ingen af at undvære håndværk og design i to-tre eller fire uger.

Artiklen fortsætter under banneret

Rigtig mange forældre er rigeligt pressede med at få hverdagen til at hænge sammen, så lad os ikke presse dem med opgaver i h/d, kristendom og idræt. En hel del evner det måske heller ikke. 

Hvis børnene først har skændtes med mor om hvordan gangestykket skal stilles op i hæftet, så behøver de vel ikke fortsætte med mood-boards og persona...

Må børnene ikke lave håndværk og design under karentænen?

Billedet af saven der er tapet fast med gaffa, skal selvfølgelig ikke tages bogstaveligt. Hvis børnene har mulighed for at snitte, sy eller gå i skoven med mor er det jo skønt. Vi skal bare ikke presse dem. Masser af gode ideer opstår når man får tid til at kede sig. 

Gå i skoven, bag boller, slib spisebordet, lav noget hvor sanserne kommer i brug.

Er det helt tåbeligt at folk slår ideer op på nettet?

I min optik skal vi altså lade børnene være - men selvfølgelig kan vi give dem forslag - hvis de absolut har brug for det - men come-on lige nu befinder vi os på 2. dagen for karentænen! Mange ville under normale omstændigheder slet ikke have haft håndværk og design endnu.

Når det så er sagt er det jo super at vi som kolleger udveksler gode ideer til materiale som også kan bruges som vikarmateriale mm. Det er skønt at se at der er mange gode ideer her som man kan plukke i.

Men brug også lige lejligheden til at nyde foråret.

 

Kedsomhed er, når dagens højdepunkt er at sidde og knipse til en nullermand.

Garfield


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.344 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
475 andre er allerede tilmeldt