Debat
0   162

Spareforslag

Det har været nævnt, at hovedstyrelsen er for stor, og der er tilsyneladende forslag fremme om, at den bør reduceres med to medlemmer, nemlig en pensionist og en fra Københavns Lærerfor­ening.

Nu er man dog nået til den opfattelse, at det ikke er af sparehensyn, man vil gøre hovedstyrelsen mindre, og så langt så godt.

Artiklen fortsætter under banneret

Det seneste, jeg har kunnet uddrage af debatten i Folkeskolen, er, at pensionistrepræsentanterne tillader sig at have en mening om alt, hvad der rører sig inden for lærernes område.

Ja, selvfølgelig, hvad havde man ellers tænkt sig. Tror man i hovestyrelsen virkelig, at fordi man bliver pensioneret, så holder man op med at interessere sig for sin forening? Dette er heldigvis ikke tilfældet for mig og sandsynligvis mange andre.

Til det konkrete. Der er for øjeblikket 77.000 medlemmer i DLF. Heraf er de 4.700 fra København, og de 13.000 er pensionister. Disse pensionister, som altså tilsyneladende er ubekvemme for den øvrige bestyrelse, bidrager årligt til DLF med små otte millioner kroner i kontingent.

Hvis DLF ikke ønsker os som medlemmer, så sig det, så kan vi jo melde os ud. Det er det, jeg lige nu har mest lyst til, men det gør jeg nu nok ikke alligevel.

Mit spareforslag går på, at man ud fra modellen med en pensionist og en fra Københavns Lærerforening skærer tilsvarende ned på resten af hovedstyrelsen, altså 12 i stedet for 24, se det batter noget, når man vil spare, samtidig med at man får frigjort 12 lærere, så de totalt kan samle sig om at undervise. Vi har jo ikke for mange lærere for øjeblikket.

Ganske vist vil pensionisterne stadig være underrepræsenteret i forhold til de 13.000 medlemmer, et hovedstyrelsesmedlem har i ryggen, men det ville være til at leve med, selvom de 12 tilbageværende aktive lærere så kun ville have 2.500 medlemmer per hovedstyrelsesmedlem i ryggen, mens Københavns Lærer­for­enings repræsentant ville have 4.700 i ryggen. Hvad siger hovedstyrelsen til dette forslag? Som jeg ser det lige nu, så er hovedstyrelsen alt for stor.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ