Blog
0   3

Nye tider, andre sider

Abonner på nyt om Folkeskolens musikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Skolen lukker, men undervisningen fortsætter, og denne gang følger musikken altså med.

Det er næppe nogen overdrivelse, at der skrives historie i disse dage. Alle aspekter af samfundet er dybt berørt af Covid-19: Sygehusvæsenet, transportsektoren, forretningslivet, og ja, skolerne. Hvad stiller vi så op med de titusindvis af elever, der det næste stykke tid, i hvert fald på det faglige plan, kan risikere at være overladt til sig selv. Ordet fjernundervisning har været på mange af mine kollegers læber, for livet fortsætter omend for det meste bag lukkede døre    

Næstøverst

Musik er nok ikke lige faget, der står øverst på listen i disse krisetider, og så alligevel. For valgfagets status som eksamensrelevant sætter tingene i et lidt andet lys. Skolen lukker, men undervisningen fortsætter, og denne gang følger musikken altså med. Det bliver næppe med teleopvarmning og fjernkor, men noget mere teoretisk baseret. P2 Musik har således podcasten “Sådan kan du høre det er ...”. Denne er et herligt afsæt for musikundervisning “by proxy”. En tilgængelig og overskuelig indføring i musikken af de vægtigste “klassiske” komponister.    

Musikhistorisk hattrick

Artiklen fortsætter under banneret

Når man taler om “klassisk musik”, er tre epoker af afgørende betydning; Barokken, klassikken, og romantikken. Afsnittene om hhv. Vivaldi, Mozart og Tjajkovskij giver et godt indblik i de arketypiske stiltræk og anekdoter fra disse perioder. Er denne verden ny for ens elever, er det et fortrinligt sted at starte. Man kan eventuelt supplere op med spørgsmål til før, under og efter lytning. Hvem, hvad, hvornår samt fællestræk for de tre komponister. Programmernes opbygning er gennemgående meget det samme, hvilket skaber ro og regelmæssighed for lytteren. Nok ikke det værste i disse tider.    

www.dr.dk/radio/p2/sadan-kan-du-hoere-det-er


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
741 andre er allerede tilmeldt