Møn - en rød plet på kortet

Møn gør ikke noget ekstra for at tiltrække nye lærere. De kommer af sig selv

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Møn er en rød plet på lærernes nye danmarkskort. Nabokommunerne har alle valgt at gøre noget for at tiltrække nye lærere, mens Møn ikke tilbyder nyuddannede hverken ekstra tid eller lønkroner.

Borgmester Knud Larsen (Venstre) ser ikke nogen grund til at skrue op for charmen for at tiltrække fremtidens lærerkræfter.

»Vi har investeret en del penge i vores skolevæsen. De bygningsmæssige rammer er nu i orden, og det betyder meget for lærerne. Det tror jeg er en stor del af grunden til, at vi ikke har rekrutteringsproblemer. Jeg mener ikke, at vi har under ti ansøgere, når der bliver slået en stilling op«, siger Knud Larsen.

Carsten Larsen fra Lærerkredsen for Vordingborg, Langebæk og Møn mener, at de mange ansøgere også hænger sammen med, at Møn ligger relativt tæt på Vordingborg Seminarium.

»Men det handler også om holdningen hos den enkelte kommune. Det er heller ikke svært at tiltrække lærere til Vordingborg. Og her har vi alligevel fået aftaler. De skoler, vi har været ude at forhandle på, synes, at de nye lærere skulle kunne få noget Ny Løn, og det har så smittet af på de andre skoler«, siger Carsten Larsen.