Blog
0   41

Refleksioner i en Corona-tid

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hjemsendt, AULA, elever, egne børn, fjernundervisning, portaler, netopgaver, mails fra skoleledelsen, opslag for kommunen, mad i køleskabet, toiletpapir i skabet, smittefare, aflysninger, skuffelse – mit hoved er på overarbejde.

Flickr/ Ziffytech healthcare

På matriklen

Her i huset er vi fem personer. Den mindste går på en skole med 700 elever. Min mand og jeg arbejder på skoler med henholdsvis 625 og 705 elever. De to store går på gymnasiet med 1500 elever. Dertil kommer ugens forskellige fritidsaktiviteter. Vi går jo hverken og giver hånd eller krammer alle disse personer. Men der skal ikke meget eftertanke til, for at se lyset i, hvorfor vi er hjemme i denne tid. 

Dagen skrider stille og roligt frem. Gymnasieeleverne har virtuelmoduler- de knokler løs og må konstatere, at de har flere opgaver og læsestof end de har, når de har deres daglige gang på gymnasiet. Den lille har været i gang på MatematikFessor, læst, arbejdet på naturogteknologi.tjek, og nu er hun gået over til sin farmor. Min mand og jeg knokler for at få forløb ud til vores overbygningsklasser. En balance mellem lektier, struktur til de unge mennesker og Facebook-hilsner om, at vi nok skal komme igennem de næste 14 dage – SAMMEN. 

Artiklen fortsætter under banneret

På de elektroniske hjælpemidler 

Der er næsten ild i min pc. Mails vælter ind med info, retningslinjer, news opdateringer. Min telefon er konstant i strømunderskud. Der skal ringes til kollegaer for hjælp med at flytte forløb på Meebook, rollefordeling mellem klasselærer, og ledelsen der skal have lidt hjælp til naturfaglige spørgsmål, som melder sig osv. 

Fra på mandag 

Jeg satser på, at der er lidt mere ro på fra mandag. I min naivitet håber jeg på, at rette opgaver, lave quizlet til kommende forløb, bikse lækre forløb sammen til resten af skoleåret. Altså samtidig med at der er tre, som går i hjemmeskole, mails der skal tjekkes og elever som jeg skal være i kontakt med.  

I løbet af weekenden skriver jeg et nyt indlæg med undervisningsideer til naturfag. Husk på, at alle portaler har åbnet op, så der er masser af materiale, som eleverne kan tilgå fra deres pc. 

Tanker her & nu

Sidder i vores stue med kaffe i koppen, musik i ørene og kigger skiftevis på skærmen og vores stor europakort. Tankerne vælter rundt – tænk at være med til at opleve, at Danmark og det meste af verden lukker ned. Biologilæreren tænker på Corona vira, dette er jo bare en generalprøve. Der vil komme flere og vildere vira. Klasselæreren tænker på vores elever, og hvordan de må sidde derhjemme også fyldt med spørgsmål – nok også en del YouTube og lign. Moderen tænker mest på husets 3. g.er, som skal skrive SRP-opgave fra på torsdag. Mette tænker på, at hun er særdeles træt af, at hun ikke skal på Big Bang konference i næste uge.

Hvad med dig – kan du relatere dig til ovenstående? Skriv en kommentar med refleksioner eller undervisningsideer. Lad os stå ekstra sammen i den kommende tid – måske dette sammenhold kan holde i fremtiden. 

Til jer der er syge eller dem, som har pårørende, venner eller bekendte som er smittet – god bedring. 

Med håbet om, at vores hjemsendelse kommer til at gøre en forskel / Mette.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.605 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.189 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.514 andre er allerede tilmeldt