Debat

Obligatorisk Til-Fra Skole - Rejse-Forhold

Nogle ting hænger kausalt sammen - som "perler på en snor". F.eks. konsekvenserne for alle, når et barn ikke er undervisningsparat i en skoletime. Transport til-fra obligatorisk skole ligeså ... uden "transport til-fra" er der tale om ulovligt fravær. Hvordan er transport-rettighederne så, for de elever, der ekskluderet fra deres distriktsskole, går på en anden skole (f.eks. 10-15km væk fra bopælen). De og deres familier betaler selv denne "selvvalgte" transport ... men, hvordan behandles de af f.eks. Rejsekort.dk?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er præcis den situation, vi nu oplever, på egen krop, med vores 12-årige barn som "case".

Vores barn skal f.eks. 200 skoledage om året, huske at Chekke-Ud i bussen - dvs. huske at chekke-ud 400 gange pr. år.

Rejsekort.dk's regel ift. "manglende check-ud" er, at "gentagne manglende check-ud" - ca. 3 stk i løbet af 1 år, vil medføre :

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

- inddraget rejsekort.

- ingen mulighed for at oprette et nyt rejsekort (personligt, flex, periodekort).

- KUN mulighed for at oprette et ANONYMT REJSEKORT.

Sikkerhed OG Økonomi :

- De fleste børn på 12 år kan glemme, og ting kan blive væk ... så der kan "glemmes et check-ud" og "et rejsekort kan blive væk (eller blive stjålet)".

- >3 "glemte check-ud's":  KUN mulighed for MEGET DYRERE rejsekort-anonymt, eller kontant-billetter.  Økonomisk skævvridende.

- Sikkerhed OG Økonomi:  Ingen beskyttelse med "anonymt rejsekort" ... alle kan bruge kortet (indtil det er spærret) .. og, i de 14-dage der går inden modtagelse af et nyt bestilt rejsekort, skal der betales den højere kontant-billetpris.

Vi taler her "Tvunget / Ikke-selvvalgt transport til/fra Skole" :

- en transport, der er betalt for de elever, der IKKE er presset ud af deres distriktsskole eller som går på i officielt bestemt specialskole-afdeling.

Alternativet for de ekskluderede børn/unge :

- Hjemmeundervisning ...  Som ikke er anerkendt hverken fagligt eller socialt (af de skoleledere og lærere, som vi har mødt!).  Og, som koster en del mere (tabt arbejdsfortjeneste for forældrene, udgifter til diverse undervisnings-materialer, Chromebook, de vigtige "undervisnings/lærings-udflugter", etc.).

- så, i "transport-rejsekort udfodringen" er der en del mere gemt - som gør "problemet / skævvridningen" endnu større, end jeg først fik beskrevet.

- Jeg kommer til at tænke på, om dette overhovdet er i orden ... og om det er noget, vi i dagligdagen "blot glemmer" - altså alle de belastende konsekvenser (sociale, økonomiske, etc.), de "udstødte børn/unge og deres familier" således "gennemlever og står med" .. endda uden at møde nogen form for støtte, empati og anerkendelse !!

- Oven i dette, kommer at barnets fritid "spises endnu mere op, end heldagsskolens tidsslugende mer-timetal", af denne skole-relaterede tid - for vores barn udgør "mer-tiden" ca. 75 minutter  (heraf 30minutters ventetid på bussen hjem efter skoletid - og 20 minutter tidligere op hver morgen (pga. tidligere afsted pga. bus-plan og ventetid-etc. før-efter) - samt påpasselighed, da skoler f.eks. ikke kan give fri "5 minutter før endt skoletid", eller acceptere fremmøde 5 minutter efter skoletime-start om morgenen!  Ens barn vaccineres næsten, fra at bruge off. transport! (alle ulemperne, + ingen fleksibilitet fra barnets skoles side).  Plus ingen anerkendelse (som barnet har brug for, for at "komme videre / får rystet Mobningen og dens ydmygelser af sig!") fra barnets distriktsskole!!