Ny lærer
0   295

Luksusliv på nordkysten

Græsted-Gillelejes skolevæsen sætter ind på mange fronter også med Danmarks bedste startpakke

Der er mange kreative aftaler på Vest­sjælland har flere kommuner for eksempel aftalt med lærerkredsen at droppe næsten alle tillæg til fordel for en startløn på trin 30. Men med et samlet blik på løn, arbejdstid og andre tilbud ligner Græsted-Gilleleje på Sjællands nordkyst en vaskeægte danmarksmester.

»At vi sidste år besluttede at give to ekstra løntrin til nyuddannede og 100 timers ekstra individuel tid til dem og 50 timer til erfarne lærere, der kommer til skolevæsenet, er bare en del af en strategi, hvor vi godt vil signalere, at vi har et skole­væsen, der vil noget, selv med en trængt økonomi«, siger ledende skoleinspektør Kim Kristiansen.

»Jeg tror, det betyder lige så meget, at vi stiller en pc med vederlagsfri adsl-opkobling til rådighed for alle lærere, og noget af det, der har betydet allermest, er den medieomtale, vi fik, da vi fortalte, at vi giver økonomisk støtte til, at vores ansatte kan læse på Københavns Dag- og Aftenseminarium eller på meritlæreruddannelsen«.

Græsted-Gilleleje er langt væk fra både seminarier og storby, men til gengæld beliggende ved en attraktiv kyststrækning med høje huspriser, og derfor har det været svært at rekruttere lærere. I 2001 blev halvdelen af kommunens opslåede lærerstillinger besat af folk med hvad Kim Kristiansen kalder »anden baggrund end læreruddannelsen«. Nu myldrer de uopfordrede ansøgninger ind men først og fremmest fra lokale, der gerne vil have del i ordningen om fuld løn, mens man arbejder på deltid og læser til lærer, og den ordning har skolevæsenet ikke råd til at sætte flere på i år.

Artiklen fortsætter under banneret

Aftalen mellem Holbo Herreds Lærerkreds og Græsted-Gilleleje Kommune omfatter i øvrigt også et netværk for nyansatte lærere, som mødes fire gange årligt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
430 andre er allerede tilmeldt