Debat
0   169

Materiale efterlyses

På cirka 100 år har udviklingen flyttet sig med stormskridt hvad angår både samfundet, skole og industri samt de sociale vilkår i befolkning og omfanget af undervisningsmidler.

Afstanden virker urealistisk stor mellem filmen »Den Sorte Skole« og nutidens lyse, venlige og afslappede miljø. Men hvor er historien om udviklingen Fra Griffel til it?

Artiklen fortsætter under banneret

Min idé var at lægge op til, at en gruppe samlede sig om opgaven at samle og skrive historien, hvis den da ikke er skrevet allerede.

Historien skal handle om skolens udvikling fra Griffel til it, en udvikling, jeg selv har været tæt på.

Fra det at være skoleelev i en borgerskole i Århus fra 1948 og til i dag at arbejde med it, som også er blevet hverdagen i undervisningen, har jeg fulgt udviklingen til dels på egen krop. Det har da også inspireret mig til at dyrke min gamle skole, og her fandt jeg både 100-års-jubilæumsskrift og en film fra skolens 75-års-jubilæum i 1955, så der ligger mange fortællinger allerede.

Hvem er det så, der har historien? Det kan være nye og gamle lærere og elever fra folkeskolen.

Vil du bidrage til fortælling af historien eller har bidrag til materialet, kan fortælle om eksisterende relevant historisk materiale, vil jeg gerne høre fra dig eller jer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ