Debat
0   198

Velkommen til ligestillingsdebatten

Svar til Knud-E. Hauberg-Tychsen (Folkeskolen nummer 20):

Lidt overflødig brug af spalteplads, men høfligt spørgsmål kræver høfligt svar.

Artiklen fortsætter under banneret

For at begynde med det sidste: Nej, jeg kender ikke nogen tilsvarende genrebetegnelse med forleddet pige, så her kan jeg ikke gøre mig fortjent til taknemmelighed.

Ordet drengerøvshumor ender formodentligt ikke i Dansk Sprognævns ordbøger, som ikke medtager ret mange sammensætninger. Bestanddelene er det olddanske drængr, det oldnordiske rauf og humor indlånt fra latin.

Et røvhul eller en røv betegner, som tilsvarende ord på flere sprog, en person, der behandler andre lurvet. En drengerøv er en voksen mand, som ikke er blevet rigtig voksen, men sorgløst applauderer, kolporterer, eventuelt producerer smådumme morsomheder, der på diskriminerende vis udstiller letafgrænselige grupper, for eksempel århusianere, indvandrere, Sko­da-ejere, homoseksuelle og kvinder. Temaer som svigermødre, skrappe madammer og dumme blondiner er på vej ud; men så kan man som i indslaget i Folkeskolen bare gå mere direkte på med det underliggende udsagn, at kvinder, dem kan man da virkelig ikke tage alvorligt, de er jo som bekendt komplet utilregnelige sådan cirka hver fjerde uge.

Men velkommen i dette lille hjørne af ligestillingsdebatten, der uden tvivl vil fortsætte længe endnu såvel her i Danmark som i for eksempel Tyrkiet. Som Bjørnstjerne Bjørnson siger: »Hvad du ævner kast av i det nærmeste krav«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ