Blog
16   181

Jeg må ikke arbejde hjemme, Bundsgaard!

Abonner på nyt om Karsten Bräuner i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Ifølge KL's formand, Jacob Bundsgaard (S), skal folkeskolens elever undervises digitalt, mens de er hjemsendt. Undervises af hvem? Af lærerne? Men det må de ikke - for Lov nr. 409.

KL's formand, Jacob Bundsgaard (S), udtaler til folkeskolen.dk, at landets  hjemsendte skoleelever skal undervises digitalt. Hvem skal undervise dem? Ikke lærerne, for de er også blevet sendt hjem, og ifølge Lov nr. 409 skal deres arbejdstid ligge på skolen, med mindre en lokalaftale åbner for andre muligheder: "Arbejdsdage medregnes med tiden mellem mødetidspunktet og det tidspunkt, hvor den ansatte kan forlade arbejdsstedet." (§ 7, stk. 1a). Og arbejdsstedet, det er skolen.

Det må undre, at KL's øverske chef ikke kender til den lov, som hans egen forening og SRSF-regeringen i fællesskab påtvang lærerne ved deres attentat på lærernes arbejdstidsregler i 2013.

Artiklen fortsætter under banneret

Ifølge Jacob Bundsgaard "bliver der formentlig også brug for at udvise en høj grad af fleksibilitet - og lærerne kommer nok også til at opleve, at man bliver bedt om at løse andre opgaver eller løse opgaver på en anden måde, end man har været vant til. Fordi vi som samfund har brug for det". Jeg kan oplyse Jacob Bundsgaard om, at før 2013 ville hans andragende ikke have været noget problem, for dengang var det at være lærer lig med fleksibilitet. Den fleksibilitet blev smadret i 2013. Nu skulle lærerne ledes, så det blev vi. Men vi skal kun ledes, når vi er på arbejde, og det er vi ikke, når vi er hjemme. Den mulighed lukker loven for, og loven skal naturligvis holdes. Jacob Bundsgaard skal derfor ikke forvente, at der under vil blive "lavet så god en undervisning som mulig under de her forudsætninger".

Og så vigtig er sagen jo heller ikke for ham. I hvert fald ikke vigtig nok til at give eleverne "erstatningsundervisning for de tabte timer", da det ville "være meget omkostningsfuldt" (KL kender udmærket prisen på en uges samlede lærerlønninger på landsplan). Så hellere lade lærerne bryde loven i fleksibilitetens og samfundets navn og lade dem arbejde hjemmefra - gratis.

Hvis den løsning ikke slår igennem, kan KL og regeringen jo altid gribe til det redskab, de kender så godt, nemlig at pålægge lærerne at udføre arbejdet uden betaling - ved lov.

https://www.folkeskolen.dk/1714073/kl-formand-eleverne-skal-levere-en-arbejdsindsats-hjemmefra.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ