Marco Damgaard fra Tingbjerg Skole gør en ekstra indsats for at få informeret elevernes forældre om situationen.

Skoleleder: "Det er en særlig dag i dag"

På Tingbjerg Skole har skoleleder Marco Damgaard kun ros tilovers for sit personale. Skolen har et nødberedskab klar og gør en særlig indsats for at kontakt forældre, der ikke er så gode til at bruge Aula.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Marco Damgaard måtte vente til klokken halv et natten til torsdag, før han kunne få hul igennem til Aula.

Men så fik han også skrevet ud til 'sine' forældre om situationen - at de helst skulle holde deres børn væk fra skolen, og at skolen fra på mandag kun tager imod de børn, hvis forældre ikke har mulighed for at få dem passet andet andetsteds.

"Under 100 af skolens elever er her i dag" vurderer Marco Damgaard, som også fortæller, der ikke vil blive gennemført normal undervisning i dag.

"Det er en særlig dag i dag", som han siger.

I løbet af torsdagen kontakter skolen telefonisk de forældre, man har en formodning om, ikke bruger Aula, for eksempel fordi det kniber med at kunne læse dansk.

Omkring firs procent af skolens elever er tosprogede, og det kræver af og til en ekstra indsats i skole-hjem kommunikationen, fortæller han.

Nødberedskab klar

Generelt er Marco Damgaard rolig, selv om han medgiver, at stemningen på skolen er speciel.

"Vores lærere og pædagoger har været supergode", siger han.

"Der er ingen panikstemning og en høj grad af professionalisme blandt personalet. De har trådt til og taget ansvar, også i forhold til vores plan for nødpasningen".

Tingbjergs Skoles nødpasningsplan betyder blandt andet, at lærere over 60 år og lærere med mindre børn  så vidt muligt er fritaget for at indgå i nødpasningen.