Debat

Valg er et politisk valg

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Spørgsmålet om hovedstyrelsens sammensætning, herunder antallet af repræsentanter fra Københavns Lærerforening (KLF) og fra pensionisterne, skal afgøres på kongressen til oktober.

Hovedstyrelsen har på sit sidste møde besluttet at foreslå, at KLF fremover kun skal have en repræsentant i hovedstyrelsen.

Beslutningen vedrørende KLFs repræsentation rejser nogle principielle spørgsmål vedrørende foreningsdemokratiet i DLF.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det afgørende i denne diskussion er ikke, hvor mange og hvilke repræsentanter fra KLF der eventuelt skal sidde i hovedstyrelsen.

I dag har KLF per automatik to repræsentanter formanden og næstformanden for KLF. Hovedstyrelsens forslag vil betyde, at KLF fremover kun er repræsenteret af KLFs formand. Begge konstruktioner er udemokratiske.

Det afgørende er, at det skal være lærerne i København, der selv vælger, hvem og hvor mange der skal repræsentere dem i hovedstyrelsen.

Sådan er det for lærerne i de øvrige kredse i landet. Det er valg­grund­laget samt stemmeprocenten, der afgør dette ikke en beslutning i hovedstyrelsen.

Derfor overvejer vi at fremsætte et forslag på næste kongres, der vil »normalisere« KLF i spørgsmålet om valg til hovedstyrelsen.

Det vil betyde, at KLF i spørgsmålet om valg af hovedstyrelsesmedlemmer vil være en helt almindelig kreds og indgå i urafstemningen i lighed med andre kredse.

Dette vil indebære, at lærerne både i København og i det øvrige land kan stemme på alle de opstillede kandidater. Hvem der bliver valgt, vil være et spørgsmål om den opbakning, der er til de synspunkter, kandidaterne har ikke hvor de bor.

Det slår fast, at hovedstyrelsesvalget er et politisk valg ikke et geografivalg også for lærerne i København.