Debat
0   168

Valg er et politisk valg

Spørgsmålet om hovedstyrelsens sammensætning, herunder antallet af repræsentanter fra Københavns Lærerforening (KLF) og fra pensionisterne, skal afgøres på kongressen til oktober.

Hovedstyrelsen har på sit sidste møde besluttet at foreslå, at KLF fremover kun skal have en repræsentant i hovedstyrelsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Beslutningen vedrørende KLFs repræsentation rejser nogle principielle spørgsmål vedrørende foreningsdemokratiet i DLF.

Det afgørende i denne diskussion er ikke, hvor mange og hvilke repræsentanter fra KLF der eventuelt skal sidde i hovedstyrelsen.

I dag har KLF per automatik to repræsentanter formanden og næstformanden for KLF. Hovedstyrelsens forslag vil betyde, at KLF fremover kun er repræsenteret af KLFs formand. Begge konstruktioner er udemokratiske.

Det afgørende er, at det skal være lærerne i København, der selv vælger, hvem og hvor mange der skal repræsentere dem i hovedstyrelsen.

Sådan er det for lærerne i de øvrige kredse i landet. Det er valg­grund­laget samt stemmeprocenten, der afgør dette ikke en beslutning i hovedstyrelsen.

Derfor overvejer vi at fremsætte et forslag på næste kongres, der vil »normalisere« KLF i spørgsmålet om valg til hovedstyrelsen.

Det vil betyde, at KLF i spørgsmålet om valg af hovedstyrelsesmedlemmer vil være en helt almindelig kreds og indgå i urafstemningen i lighed med andre kredse.

Dette vil indebære, at lærerne både i København og i det øvrige land kan stemme på alle de opstillede kandidater. Hvem der bliver valgt, vil være et spørgsmål om den opbakning, der er til de synspunkter, kandidaterne har ikke hvor de bor.

Det slår fast, at hovedstyrelsesvalget er et politisk valg ikke et geografivalg også for lærerne i København.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ