Debat
0   180

Nye tider nu

I disse uger sveder skoleledere og tillidsrepræsentanter for at få arbejdstidsaftalerne på plads til det kommende skoleår.

Igen i år oplever man nogle steder, hvordan forhandlingerne nærmer sig en karakter af, hvad man har hørt om i de centrale maratonforhandlinger.

Artiklen fortsætter under banneret

På den ene side er skolelederne fanget i et krydspres mellem krav til udvikling, profilering, ny folkeskolelov og kommunale indsatsområder og hensynet til personalet. På den anden side er tillidsrepræsentanterne presset af hensynet til kollegernes arbejdsmiljø, hvor forberedelsestiden notorisk er blevet mindre, og krav til udvikling, som nogle gange ligger fjernt fra de tildelte resurser og det daglige arbejdspres.

Det kan ikke være meningen, at det skal være sådan at arbejdsmiljøet på skolerne belastes af denne ekstreme decentralisering.

Vi må kræve, at det bliver sidste år med denne arbejdstidsaftale. Forhandlerne i KL og DLF må virkelig lægge sig i selen for at få skabt en aftale med flere centrale bestemmelser, så arbejdstiden ikke i lige så høj grad er afhængig af den kommunale økonomi og forhandlinger på den enkelte skole.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ