Lærer til lærer
0   7

School Food Hero

Rasmus Breuning fra Asgård Skole i Køge har vundet prisen School Food Hero. er nomineret i kategorien School Food Hero, sponseret af Madkulturen. Awarden hylder de ildsjæle, initiativer og projekter, som fremmer sunde og bæredygtige madvaner i madkundskabsfaget i grundskolen. Rasmus er blevet indstillet af hans elever og deres forældre.

Bloggen er skrevet af Rasmus Breuning

”Jeg brænder for at undervise i Madkundskab. Det er et fantastisk dannende fag i folkeskolen. Særligt er jeg meget interesseret i motivation for selvoverskridelse. Elever kan godt være skeptiske og usikre over for råvarer de ikke kender. Derfor arbejder jeg med at skabe en tryg atmosfære i klasserummet og skabe gode relationer til eleverne, så de kan mærke at jeg ikke vil udsætte dem ubehageligheder. Man må aldrig sige ”ad” eller ”det vil jeg ikke smage!” Jeg tvinger ingen til at kunne lide maden, men jeg beder alle om at de skal smage… derefter må de så tage stilling til deres personlige smagspræference. Vi har arbejdet med blåmuslinger, blæksprutter og partering af hele kyllinger. Eleverne er ved første møde med nye råvarer lidt skræmte, men samtidig er de utrolig nysgerrige. Den nysgerrighed er nøglen til at få eleverne til at erfare sig selv i nye situationer, og dermed får de et nyt og større perspektiv på dem selv og verden.”

”Madkundskab bliver tit omtalt som et hyggefag, men jeg ligestiller det med alle andre fag. Mine elever skal have forklæde og mappe med, ligesom man har sportstøj med til idræt eller passer med i matematik. Dertil sender jeg også billeder af undervisningen til forældrene, så de også for indsigt i hvad deres børn laver. Det skaber stor glæde, og dermed støtter forældrene også meget op omkring undervisningen. Vi har også inviteret forældrene til en kyllingeaften, for forældrene betaler 50kr og dermed smager alt fra en kylling. Det bedste er at se hvor stolte eleverne er, og det gør forældrene også. Vi skal dele alle de gode oplevelser vi laver, for det inspirerer andre og højner folkeskolen! ”

Artiklen fortsætter under banneret

”Jeg er så taknemlig for at det er mine elever og deres forældre der sammen har indstillet mig til denne fine pris. Det er uden tvivl den største anerkendelse når det kommer fra dem! Efter jeg modtog prisen, er jeg blevet kontaktet af Clio der ønsker at jeg udvikler undervisningsforløb. Arla fonden har inviteret mig til åbning af deres nye MADlejr i Højer. Kokken Gorm Wisweh har tilbudt at komme og lave pizza med mine elever. Desuden skal jeg interviewes af foreningen for madkundskab, og på søndag skal jeg i radioen på P4 København. Det er meget overvældende!”

 

Generation Food Award, som Arla står bag, er en årlig prisuddeling der har fokus på og hylder de initiativer og ildsjæle, der gør en forskel for at sikre gode madvaner for børn og unge. Der var prisoverrækkelse i Industriens Hus, hvor der blev serveret en treretters menu samt vin. Det var ernæringsekspert Christian Bitz der var vært for aftenens begivenhed.

Læs om generation Food Award og vinderne af aftenens præmieoverrækkelse:

www.mynewsdesk.com/dk/arla-foods/pressreleases/her-er-vinderne-af-generation-food-award-2020-ildsjaele-og-virksomheder-hyldet-for-at-forbedre-boern-og-unges-madvaner-2976136?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

Juryens begrundelse for prisen:

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
802 andre er allerede tilmeldt