Bo blandt andre lærere

De eneste ældreboliger, som DLF ejer, er ved at blive sat i stand

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Egentlig kunne man kalde Teglgården i Middelfart for et levn fra en svunden tid.

Danmarks Lærerforening og Lærerstandens Brandforsikring tog nemlig initiativ til at opføre de i alt 34 ældreboliger og det dengang tilhørende plejehjem for at hjælpe lærere, der boede i tjenestebolig, og som i forbindelse med deres pensionering havde udsigt til at blive hjemløse.

Det var i midten af 1970erne. Siden har ansættelsesformerne ændret sig, og i dag er tjenestebolig et næsten ukendt begreb. Men Teglgården ligger der stadig, og det er beboerne i de i alt 17 dobbelthuse glade for.

»Det er en rigtig god idé at have nogle boliger, der er tilknyttet lærerverdenen, fordi det giver en speciel stemning, når der er mange fra samme fag«, siger en af beboerne, Ib Holm. »Men i det daglige er det ikke noget, man mærker til, og her bor da også en del ikke-lærere«.

Det sidste hænger sammen med, at borgere i Middelfart kan komme i betragtning til en bolig, når der ikke står DLF-medlemmer på venteliste.

Ib Holm er beboernes repræsentant i den selvejende institutions bestyrelse, og han er også med i beboerrådet, der tager initiativ til den række af foredrag, hyggemøder og udflugter året rundt, der er med til at gøre Teglgården til et rart sted at bo.

Det sidste er en igangværende renovering også med til.

Udvendigt er tage og facader blevet taget under kærlig behandling. Nu kommer turen til det indvendige, hvor både køkkener og badeværelser skal moderniseres.

Ib Holm fik kendskab til Teglgården gennem en artikel i Folkeskolen, og da han gik på pension, valgte han at flytte ind, selvom det betød, at han måtte bryde op fra Kolding, hvor han arbejdede.

»Teglgården er et tilbud til lærere i hele landet, og her bor da folk fra både Sjælland og Jylland, men de fleste er nok fynboer«, siger han.

Da Teglgården blev bygget, var grundlaget kapital fra Danmarks Lærerforening og Lærerstandens Brandforsikring. I dag er investeringen nedskrevet til en krone i DLFs regnskab. Foreningen har dog stadig god føling med bebyggelsen.

»Bestyrelsen består af repræsentanter fra Middelfart Kommune, beboerne, DLF og Lærerstandens Brandforsikring, så vi ved, hvad der foregår«, siger økonomichef i DLF, Oskar Trieb.

Man kan blive skrevet op til en bolig ved at henvende sig til sekretær Karin Sørensen, DLFs kursusejendom Sixtus i Middelfart.

folkeskolen@dlf.org