Debat

Latter er sundt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Længerevarende latter udløst ved latterøvelser eller gennem humor og morskab frigiver stoffet endorfin. Resultatet er ro og velvære kendt fra intens idrætsudøvelse også kaldet Runners High.

Latterens helbredende og forebyggende effekt skyldes imidlertid noget andet, nemlig det faktum, at regelmæssig latter øger immunforsvaret. Når man beskæftiger sig med noget i manges øjne så alternativt som latter og humor, er det særdeles vigtigt, at de faktuelle og dokumenterede forhold fremstår korrekt.

Efter denne lille justering en stor tak til Folkeskolen for at have prioriteret dækning af temadag om humor: det mest underbelyste område i de pædagogiske uddannelser i forhold til forskningens påpegning af fænomenets store betydning i børns samspil og liv.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS