Debat

Gratis arbejde

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Prominente lærere falder over formanden og andre i hovedstyrelsen, fordi de har visioner. De er langt inde i sammenligninger mellem vores nuværende arbejdstid og en professionsaftale, som om den har svaret på alle vores arbejdstidsproblemer. Det er nonsens at sætte vores nuværende arbejdstid op imod en professionsaftale for dermed at sige, at denne vil pålægge lærerne en masse gratis arbejde, det er der ingen som helst dokumentation for. Det er en illusion at tro, at der ikke bliver lavet gratis arbejde under vores nuværende aftale. Der er naturligvis lærere, der vejer fordele og ulemper op, når de står over for en uforudset opgave, der ikke er tidsfastsat. Skal lærerne sætte hælene i og sige til for­ældrene, at det får de ikke tid til, eller skal de løse opgaven gratis for derefter at få ro til at undervise videre. Dette dilemma har stort set alle danske lærere stået i inden for de sidste ti år, og en del af dem har gjort, som de fandt det mest professionelt. I vores nuværende aftale har vi oven i købet skrevet under på, at vi vil udføre gratis arbejde, nemlig når vi tager på lejrskoler og skolerejser med eleverne. Mig bekendt er der ikke ændret ved dette gennem lokale aftaler, hverken i Vejle eller i Odense.

Lad være med at afspore dis­kussionen blandt medlemmerne. Tænk fremad og kom med konstruktive ændringer til professionsideen. Om ideen kan bære igennem, det bestemmer medlemmerne ved urafstemningen sidst på året.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler