Dav, jeg hedder Regitze

KL-DLF-konference blev første gang, lærerkreds og politikere fra Frederikssund mødtes

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er 1.400 meter fra Rådhuset på Torvet i Frederikssund til lærerkredsens kontor på Byvej. Alligevel blev det på et møde i Ringsted, en times bilkørsel sydpå, at næstformand og daglig leder af kredskontoret Regitze Flannow for første gang mødte de politikere i kommunens børn og unge-udvalg, der blev valgt ind for halvandet år siden.

»Jeg er simpelthen så glad for det her initiativ og for, at politikerne fra Frederikssund er kommet«, fortæller Regitze Flannow over frokosten på den store konference »Lærere og kommuner i dialog«, som er KLs og Lærerforeningens indledning til, hvad der gerne skulle føre til en dialog i det daglige om, hvordan man vil drive folkeskole ude i kommunerne.

»Normalt møder jeg kun forvaltningen. For nylig opdagede jeg tilfældigt, at børn og unge-udvalget skulle have en temadag om den nye folkeskolelov, og prøvede at invitere mig selv. Men jeg fik at vide, at politikerne havde brug for at være alene«, fortæller Regitze Flannow.

»Det kan jeg da sagtens forstå. Men jeg er professionel jeg kan godt finde ud af at komme og snakke vilde ideer i en halv time, uden at vi skal slås, eller politikerne skal føle sig forpligtede af det«.

»Det kunne være et godt afsæt, også når der skal søsættes nye projekter. For eksempel dengang der blev lanceret en anderledes indskoling, der tror jeg, at det var blevet opfattet på en helt anden måde, hvis det havde været lærerkredsen og kommunen i fællesskab, der præsenterede det sammen. Jeg tror, at politikerne har en opfattelse af, at fordi vi er en fagfor­ening, så er vi altid imod. Sådan er jeg slet ikke!«

Vi sidder jo i skolebestyrelsen

For de fire politikere, Anette Lauge Jensen, Bente Nielsen, Jesper Thorup og Selim Yumuk, er det umiddelbart en fjern tanke at holde møder med lærerkredsen:

»Vi har jo vores dialogmøder med skole­bestyrelsen, og der sidder en repræsentant for børn og unge-udvalget i hver skolebestyrelse«, siger udvalgsformand Bente Nielsen.

»Jeg kan da godt forstå, at Regitze godt ville have været med til at præge, da vi skulle diskutere den nye folkeskolelov«, siger udvalgsmedlem Anette Lauge Jensen. »Vi endte med at måtte sætte undervisningstidens andel af lærernes arbejdstid i vejret ellers kunne vi simpelthen ikke se, hvordan vi skulle få råd til at overholde den nye folkeskolelov. Men hvis hun havde været med der, var vi jo begyndt at forhandle på et tidligere tidspunkt, end forhandlingerne egentlig skulle finde sted«.

Engagerede lærere, og hvordan man tiltrækker dem til kommunen, er noget, der optager politikerne. Men at lærerkredsen ville være den rette samarbejdspartner i den forbindelse, er de ikke sikre på:

»Vi bruger jo skolebestyrelsen og spørger skolelederne, hvad der skal til. Det skulle da være dem, der har fingeren på pulsen«, mener Bente Nielsen.

Alligevel håber også de fire kommunalpolitikere, at dagens møde i Ringsted kan blive startskud til mere dialog hjemme i Frederikssund:

»Der har nok bare aldrig været tradition for det. Det er fuldstændig det samme med pædagogernes forbund BUPL. Men hvis det her kan åbne op for noget andet, så er det fint. Regitze er da en festlig pige!«, siger Bente Nielsen.

kravn@dlf.org